INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.WHATSAPP 0139609230

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Sabtu, Ogos 29, 2009

MERDEKA

Merdeka
Hari ini seluruh rumah Chini 04 mengibarkan bendera Malaysia ...kalau boleh sampai reput jangan buka-buka...sempena 31 Ogas.

Zakat Harta
Semalam Jumaat kuthbah didatangkan khas dari JAIP bahagian zakat Negeri Pahang.Maka tajuknya berkaitan dengan Zakat ...yakni zakat harta...bagus sangat rasanya ...
Ramai orang-orang kaya kat Chini 04 tapi tak dengar pun dia bayar Zakat ...tak taulah kalau dia bayar secara menyorok ...maklumlah tangan kanan menghulur tangan kiri jangan sampai tau.........
Warga Felda ni banyak yang kaya...Sepatutnya tiap-tiap Gugusan Felda ada Pejabat Bahagian Zakat...
Zakat ni Wajib sangat ...jangan main-main...
Dalam kubur nanti bini dan jiran-jiran yang baca tahlil 3 hari ...tu...tak sampai kemana pun....tak dapat menolong kita pun...dalam kubur nanti...(harus dengan izin Allah )
Yang membantu kita anak yang solleh.....itu sebab Allah suruh kita mendidik anak menjadi solleh ...masa ini lah gunanya.......(wajib dengan izin Allah , kerana ini janji Allah )
Lepas tu Amalan kita sejauh mana kita dengan Allah.....antara "kita dengan Allah."
Seterusnya Amal jariah kita ...."Antara kita dengan Kita."...Zakat ini diantaranya....


Computer Rosak
Dua hari dah ...aku mengadap computer banyak yang rosak dan kebetulan blog gayapeneroka juga ada masaalah tak boleh nak buka,tak boleh nak susun fail..baru hari ini jumpa puncanya.
selama ini saya guna google chrome....apabila guna intrnet explorer semuanya selesai....jadi computer kita perlu kedua-duanya.


Tak apalah.....

yang pastinya ......

kita merdeka.............

merdeka dalam....

PEMIKIRAN



Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 ulasan:

BUJANG SUSAH berkata...

Salam Encik Gaya Peneroka.. berkenaan read more.. nak kena pastikan dulu blog kita guna template classic atau new template. kalau classsic template memang x boleh. Caranya kita kena convert kita punya template tu kepada new template dahulu. Semoga membantu insyaAllah. Kalau ada masalah cuba hantarkan email. InsyaAllah bila berkesempatan saya cuba guide saudara. wassalam.

YANG GAMBI berkata...

Salam,

MERDEKA....MEERDEKA....MERDEKA

Kawan pernah kena macam itu, tetapi blog kawan bermasalah bila buka melalui internet explorer, tetapi tidak bermasalah dengan google.... gunalah mana-mana yang baik....

Selamat menyambut ulang tahun kemerdekaan Malaysia.....

gayapeneroka berkata...

terima kasih

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong