INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Ahad, Januari 03, 2010

makanan ringan ada lemak babi



Pesanan jangan main hentam je beli.. contoh apollo, cadbury etc. print code ni simpan dlm wallet atauhenset. refer bila nak beli. Semoga Allah menghancurkan kaum2 yg zalim & musyrikin yg cuba menghancurkan Islam.. wallahu a’lam





<

Pesanan jangan main hentam je beli.. contoh apollo, cadbury etc. print code ni simpan dlm wallet atauhenset. refer bila nak beli. Semoga Allah menghancurkan kaum2 yg zalim & musyrikin yg cuba menghancurkan Islam.. wallahu a’lam

MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT
1 E 100 16 E 280 31 E 434 46 E 482
2 E 110 17 E 300 32 E 435 47 E 483
3 E 120 18 E 301 33 E 436 48 E 491
4 E 140 19 E 325 34 E 440 49 E 492
5 E 141 20 E 326 35 E 441 50 E 493
6 E 153 21 E 327 36 E 470 51 E 494
7 E 160 22 E 334 37 E 471 52 E 495
8 E 161 23 E 335 38 E 472 53 E 542
9 E 210 24 E 336 39 E 473 54 E 570
10 E 213 25 E 337 40 E 474 55 E 572
11 E 214 26 E 422 41 E 475 56 E 631
12 E 216 27 E 430 42 E 476 57 E 635
13 E 234 28 E 431 43 E 477 58 E 904
14 E 252 29 E 432 44 E 478 59 E 920
15 E 270 30 E 433 45 E 481

Yg jelas nye…..pringles pun ader gak lemak menatang ni…kalau xcaya tgk ader E471 kat ingredients nya tu…mmg patut lah Allah turunkan bala virus influenza tu….

Kalau skg ni ramai sgt samseng, yg muda, yg tua..laki..pompuan. .sama jer…..solat yg wajib main tinggal jer..doa pun byk yg tak termakbul ekoran makanan2 seperti ni yg jadi darah daging…….nauzubillah..

Camner nak lahirkan lebih ramai islam yg betul2 ‘muslim’… dari kecik dah disuapkan dgn makanan2 mengarut ni… yg heran nya caner leh ader tanda HALAL bg makanan2 tersebut?

Bijaknya org2 kafir memperdayakan org2 Islam hanya dgn makanan…… Kebijaksanaan mereka xkan kekal lama…
Tp…ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah swt, org2 mukmin akan bangkit jua…

Jika kita sedar dan prihatin..forward lah untuk rakan2 seislam….semoga kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allah swt…


Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 ulasan:

Nur berkata...

salam
nur stay di oversea dan di tempat tu susah nak dapat barang bertanda halal lagi2 bila hendak membeli snack, coklat dan gula2.. ayam dan daging lagilah susah.. tapi mereka kata orang muslim yang sembelih so nawaitu jelah.

kadang2 kod nombor begitu ada pada coklat m@m, mars, cadburry dan banyak lagi memang ada cuma kena lihat hati2 kadang2 mereka letak kod yang sama dan beserta gelatin kacang soya. itu boleh dimakan.. mcm2 skrg dunia

Tanpa Nama berkata...

E-code tidak semestinya tidak Halal. E code digunakan di nagara europah untuk menyenangkan ingredient listing sila rujuk :FOOD INGREDIENTS NUMBERS (e-numbers) - WorldOfIslam - Halal & Haram Food.htm
Ingredient listing di Malaysia tidak mewajibkan penggunanan E-code serial 400....(Food act 1983). Pengilang yang sukarela menggunakan E code 471/472 telah disalah faham oleh pengguna kerana disyaki menggunakan barangan tidak halal walaupun telah mendapat Logo Jakim!


Jakim memastikan barangan yang diberi logo Halal adalah bebas dari minyak "B". E471/72 adalah emusifier yang diproses dari minyak haiwan ataupun dari tumbuhan seperti kelapa sawit. Kesemua barangan dengan logo Halal Jakim yang dibuat di Malaysia telah di mamtau of pengawai Jakim and adalah dari unsur tumbuhan, terutamanya dari minyak kelapa sawit. Namum begitu, kita mesti was-was kalau membeli makanan dari negara eropah atau melancung di sana kerana E code di san kemuningkinan diprocess dari minyak "B"

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong