INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.WHATSAPP 0163520795

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Ahad, Januari 31, 2010

POCHO-POCHO FELDA TIRU TARIAN KRISTIAN ?

Dalam blog Nora ada mengeluarkan artikal berkaitan pocho-pocho yang selalu diadalan setiap minggu di rancangan Felda dalam program GPW.
Semoga dengan keluarnya artikal ini masyarakat felda memahami.
Mungkin sesetengah rancangan sudah menyedari perkara ini dan sudah diubah dengan tarian lain......tetapi perkataan pocho-pocho masih ada dalam bibir masyarakat felda.

Alhamdulillah kerana Kita semua masih bernafas lagi dgn keizinanNya. Saya ingin berkongsi dgn rakan2 semua tentang tarian pocoh2 yang sedang hangat ditarikan oleh semua lapisan masyarakat, umumnya masyarakat Kita yg beragama Islam terutama suri2 rumah Dan badan2 kerajaan ketika manghadiri kursus. Sebenarnya tarian pocoh2 ini berasal dari Filipina bukannya dari Indonesia. Ia ditarikan oleh masyarakat yg beragama kristian ketika mereka menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka. Lihatlah sahaja bagaimana pergerakannya, yg membentuk salib. Mungkin Kita x perasan kerana Kita suka mengikut-ngikut sesuatu yg baru tanpa usul periksa..

Inilah cara musuh-musuh Islam mengenakan Kita sedangkan Kita tahu apabila Kita melakukan sesuatu yg menyerupai sesuatu agama maka Kita dikira merestui agama itu seperti amalan yoga yg telah difatwakan haram kerana menyerupai agama Hindu. cuma tarian pocoh2 ini belum difatwakan haram lagi. Marilah Kita sama2 fikirkan."

Masya Allah...penulis pernah terfikir dulu, kenapa tarian itu dimulakan Dari kiri?Dan apa jenis senaman ini? Relevankah tarian ini, yang kelihatan Seperti tidak siuman? Dengan emel ini 'terungkailah' persoalan itu semua. Jadi,penulis menyeru kepada diri penulis Dan anda semua supaya mengambil Inisiatif untuk tidak lagi 'menarikan' lagi tarian ini yang ternyata Mensyirikkan Allah tanpa Kita sedar.Dan paling utama memohon keampunan Daripada Allah S.W.T atas kejahilan Kita tentang perkara ini sebelum ini.

Semoga mendapat perhatian pihak berkenaan agar mengkaji secara terperinci Tentang kesahihan perkara ini,asal usul Dan kesannya kepada akidah Umat Islam Dan mengeluarkan fatwa tentang tarian ini,agar Umat Islam tidak berterusan di dalam kelalaian Dan 'keasyikkan' menarikan tarian ini.

WALLAHUALAM....
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong