INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Jumaat, Ogos 20, 2010

KERANA ADA YANG MELATAH...TERBONGKAR CERITA DALAM FELDA

Novel karangan Shahnon Ahmad Shit menjadi laris angkara adanya orang yang melatah dalam perkara ini...
Masa itu apabila PM kata sesuatu.... mesti ada sebaliknya yang berlaku ..sebagai contoh gula tidak akan naik...tak lama lepas itu gula akan naik...
Rakyat semakin faham keadaan politik sebenar,menyebabkan rakyat ingin tahu apa yang berlaku ,menyebabkan novel shit bagaikan goreng pisang panas...

Buku yang kedua laris bagaikan goreng pisang panas selepas itu ialah buku karangan Peguam muda Mazlan Aliman dulu tolong sekarang along,juga angkara ada segelintir orang politik melatah dalam hal ini.
Akibatnya ramai peneroka tahu isi dalam buku tersebut....




Kadang-kadang pengalaman tidak mengajar kita ......
Apabila akhbar keadilan mengeluarkan tajuk Felda Bangkrap berlaku melatah kali ketiga...
Gempar satu negara dalam isu ini...Semua rakyat ingin tahu tentang Felda dari orang atasan sehingga orang bawahan....
Daripada yang tidak tahu menjadi tahu....
Saya tetap mengatakan jika berlakunya masaalah dalam felda nanti bukanya kerana akhbar keadilan.

Satu perkara harus kita fikir,kalau kita ingin menyaman sesuatu badan atau persaorangan kita mesti yakin menang dan ada bukti yang kukuh...terutama orang bawahan seperti peneroka...
Orang bawahan menyaman syarikat besar dia tidak ada sandaran lain ,yang ada hanyalah bukti yang kukuh dan keyakinan kerana ia melibatkan kewangan ..
Berbeza dengan orang atasan atau syarikat besar banyak sandaran dia pegang selain bukti dan keyakinan.

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 ulasan:

Nur berkata...

salam
apa nak jadi dgn felda skrg..
mcm2 cerita ada..

momo berkata...

pisang goreng ya..bukan goreng pisang..harap maklum

gayapeneroka berkata...

Nur yang jauh pun menjadi tau ...
ada bagusnya kan..?
momo...maaf silap bahasa...haaa...haa...mungkin kerana mengantuk masa tu atau pelat jawa ada lagi....
Sebetulnya inilah bahasa orang tak sekolah...peneroka biasalah...
terima kasih menegur..

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong