INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.WHATSAPP 0163520795

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Jumaat, Mac 04, 2011

TECHNOPLANT GAGAL DI CHINI ?


Apabila Dato Hamzah mengumumkan peneroka Jengka 23 seramai 443 orang akan mendapat pampasan dari MPOB sebanyak RM4 ribu 4 hektar,maka ramai ramcangan lain berangan-angan ingin memohon juga terutamanya Rancangan Gugusan Chini dan yang pastinya Felda Chini 4,5 dan sebahagian chini 3 ingin memohon pampasan sama kerana rancangan ini tahun penebangan adalah sama..
Untuk masa ini dimana-mana sahaja perbualan antara peneroka dirancangan ini adalah ingin memohon pampasan sama macam di jengka 23.

Sebenarnya peneroka dirancangan chini 3,4 dan 5 ini tidak tahu keadaan sebenar , sepatutnya pengurus rancangan masing-masing beri taklimat mengapa hanya felda jengka 23 sahaja mendapat pampasan tebang semula dari MPOB ini walau pun tahun penebangan yang sama..

Untuk pengetahuan Peneroka yang terbabit Jengka 23 mendapat pampasan kerana hanya rancangan tersebut sahaja yang berjaya dalam tanaman semula dan dalam bahasa yang paling mudah semua rancangan felda Chini 3,4 dan 5 tidak berjaya dalam tanaman semula.

Pada Rancangan ini harap sedarlah diri jangan nak berangan …padanlah awak semua dengan RM 1450.00 pinjaman sebulan tu….
Kalau nak duit juga masuk ladang kita kutip buah relai kita jual …kita jual ramai-ramai ..main dengan ramai dia orang nak buat apa ?...

Tapi yang terbaiknya kita bersatu kita saman Tecknoplant kerana gagal dalam kerja-kerja ladang,kita tafsir berapa kerugian kita dengan sulaman sahaja menjangkau 72% dalam sesetengan rancangan….kita ada bukti….

P/S
aku sedang memikir mengapa ada orang bangang memikir….duit MPOB tu kan asalnya duit kerajaan hasil cukai rakyat tak kita fahaman politik…mengapa ada orang kata ia duit umno…bangang sunguh….umno hanya menguruskan sahaja…kerana dia dapat mandat dari rakyat….
Lepas tu Malaysia Negara Demokrasi. Kita bebas memilih Parti tapi jangan jadi bangang…


Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 ulasan:

azinang berkata...

Sokong !!!!! oleh kerana Umno telah memerintah terlalu lama membuatkan org ramai semakin keliru.

Kini kefahaman mereka, hanya Umno sahaja yg boleh jadi kerajaan dan menguruskan negara ini, lain org tak boleh, tak pandai.

Fikiran ini sangat menguntungkan Umno kerana melalui pemikiran ini membuatkan para pemimpin Umno berpeluang mengaut sebanyak munkin kekayaan melalui pelbagai cara yg salah.......... Persoalannya sampai bila kita nak biarkan perkara ini berlaku ?

gayapeneroka berkata...

umno membawa kita berfikir 30 tahun kebelakang...dan kita harus sedarkan pada rakyat agar mereka tahu

manchini2 berkata...

Saya harap paneroka ....khususnya orang muda ambil iktibar dan bertindak pada Pilihanraya Umum akan datang...Tak sanggup lagi dijajah minda...

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong