INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.WHATSAPP 0163520795

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Rabu, Oktober 26, 2011

Biodata Muammar Gaddafi

Sungguh sebaik-baik dan setepat-tepat sumber adalah para ulama Libya sendiri yang bertauhid, berdakwah, dan berjihad fi sabilillah, kerana mereka puluhan tahun menjadi saksi secara terus atas seluruh kekafiran dan kekejaman Qaddafi .

Qaddafi : Anak zina, ibunya wanita Yahudi

Moammar Qaddafi dilahirkan pada tanggal 7 Jun 1942 M di padang pasir dalam wilayah Sirte. Ia berasal dari suku Qadadafah, sebuah suku nomad yang hidup berpindah-randah di gurun pasir kering dan hanya tinggal di khemah. Karakter Badwi yang keras, dan baran inilah yang kemudian mewarnai corak kekuasaan Qaddafi

Qaddafi sewaktu muda

Nasabnya dari ayah dan ibunya diperselisihkan oleh berbagai sumber di kota kelahirannya, Sirte. Namun semua sumber tersebut sepakat menyatakan Qaddafi adalah anak hasil perzinaan. Ibunya adalah seorang wanita Yahudi.

Adapun ayahnya diperselisihkan oleh berbagai sumber tersebut. Sebahagian sumber menyatakan ayahnya adalah seorang pedagang berkewarganegaraan Itali. Sumber lainnya menyebutkan ayahnya adalah pembantu dari pedagang Itali tersebut, yang mengaku bernama Muhammad Abu Niyar Qaddafi.

Semua penduduk kota Sirte mengerti asal usul keyahudian ibunya, sehingga sejak kecil Moammar Qaddafi terkenal dengan julukan ‘anak Yahudi’.

Moammar Qaddafi menjalani kehidupan penduduk badwi yang keras. Meskipun demikian, ia mampu menduduki bangku sekolah dan masuk Akademi Militer Benghazi pada tahun 1963 M.

Sebelum lulus dari akademi tentera, pada tahun 1965 M ia juga meneruskan pendidikannya dengan masuk Universiti Libya, Fakulti Adab jurusan sejarah.

Di fakulti inilah, pensyarahnya seorang warga negara Itali mengenali nasab ke-Yahudi-an Qaddafi dari jalur ibunya. Maka ia menggunakan Qaddafi untuk merealisasikan tujuan-tujuan zionis Yahudi di kemudian hari.

Qaddafi lulus dari akademi tentera pada tahun 1965 M. Pada tahun 1966 M ia dihantar ke UK untuk mengikuti pendidikan (kursus) inteligen dan tentera peringkat tinggi.

Dari UK, Qaddafi mulai menjalankan rancangan yang telah digariskan oleh tuan zionis Yahudinya dengan membentuk Tanzhim adh-Dhubbat al-Wahdawiyyun al-Ahrar (organisasi rahsia para perwira bebas dan kebebasan).

Organisasi perwira tentera inilah yang melakukan ‘sandiwara’ kudeta tentera pada tahun 1969 M.

Sandiwara kudeta tenteta Qaddafi dan pengusiran tentera Barat
Ketika berusia remaja, Qaddafi sangat mengagumi Presiden Mesir, Jamal Abdul Nashir dan menganut ideologi sosialis nasionalis, yang membuatnya benci dengan bentuk pemerintahan kerajaan seperti yang berlaku di Libya pada masa itu.

Jamal Abdul Nashir adalah taghut represif yang sangat sekuleris, sosialis, anti syariat Islam, dan menindas gerakan dakwah Islam.

Pada masa kekuasaannya, ribuan aktivis Islam dan ulama yang bergabung dalam Ikhwanul Muslimin ditangkap, dipenjara, disiksa secara keji, dan beberapa di antaranya dihukum mati.

Padahal mereka tidak melakukan tindakan jenayah. Mereka hanya menuntut ditegakkan syariat Islam di Mesir dan membantu jihad rakyat muslim Palestin melawan penjajah zionis Israel.


Sejak mendapat pendidikan di akademi tentera Bengazhi, rupanya pandangan sosialis-nasionalis Khadafi yang anti kerajaan, mulai disalurkan dalam wujud jelas. Ia mulai mengumpulkan rakan-rakan calon perwira yang sama dengan idea-ideanya.

Hal itu berterusan dengan pembentukan organisasi rahsia para perwira bebas dan kebebasan semasa kuliah tentera lanjutan di England. Sudah tentu, sejak masa itu Inggeris mulai berperanan besar mengarahkan pemikiran dan langkah-langkah Qaddafi pada masa yang akan datang.

Tiga tahun setelah pulang dari pendidikan tentera lanjutan di UK, tepatnya, 1 September 1969, semasa usianya hampir 27 tahun, Qaddafi melancarkan kudeta ‘damai’, menggulingkan Raja Idris yang pada masa itu sedang berada di Turki untuk menjalani perubatan.

Dipimpin Qaddafi, para pengkudeta ini menahan Putera Mahkota Sayyid Hasan ar-Rida al-Mahdi as-Sanusi anak saudara Raja Idris, sebagai tahanan rumah. Para pengkudeta lantas mengisytiharkan Libya sebagai negara republik, menggantikan kerajaan.

Selama ini, kekuatan zionis-kristian antarabangsa mengembangkan kepada dua jenis pemerintahan di dunia ketiga, terutamanya di negeri-negeri berpenduduk maoriti muslim.

Pertama, rejim diktator yang pro Barat dan anti rakyat. Mereka mengendalikan seluruh aspek kehidupan berbangsa dan bernegara dengan berkuku besi, menindas rakyat, dan menjalankan arahan tuan besar AS dan Barat.

Terkadang pemerintahan dijalankan dalam bentuk monarki, tapi lebih sering dalam bentuk negara republik-demokrasi. Jenis inilah yang paling sering dipakai oleh AS dan Barat. Majoriti negara Arab, Afrika, dan Asia Tenggara termasuk dalam jenis ini.

Kedua, rejim diktator yang secara lahiriah mempamerkan sikap anti-Barat, anti-zionisme dan imperialism, pro rakyat, bahkan pro-Islam dan pro-Palestin.

Namun di sebalik sikap tersebut, mereka memainkan peranan sebagai agen pelaksana segala titah AS dan Barat. Mereka memerangi syariat Islam, melarang dakwah dan jihad, dan menjalin konspirasi tersembunyi dengan tuan besar AS dan Barat.

Secara ‘kulit’, mereka pahlawan Islam dan musuh Barat, namun secara ‘isi’ musuh Islam dan boneka Barat. Jenis ini muncul, misalnya, pada regim Sadam Husain dan Moammar Qaddafi.

Kudeta ‘tanpa kekerasan’ yang dilancarkan oleh Qaddafi dan para perwira tersebut berlangsung sangat halus. Pemerintahan monarki Libya pro-Barat digantikan oleh pemerintahan baru Qaddafi yang ‘anti-Barat’.

Tujuh bulan setelah kudeta tersebut, hanya dengan mengerahkan 150 tentera bersenjatan pistol, pemerintahan Qaddafi berhasil ‘menutup’ dan ‘mengusir’ dua kekuatan ketenteraan Barat.
Pertama, pangkalan tentera Adam milik UK di bandar Tobruk. Pangkalan tentera ini mengangkut personal, persenjataan, ubat-ubatan, dan perbekalan tentera UK dari kota Tobruk ke Libya Timur, Libya Barat, negara-negara Afrika lainnya dan Teluk Arab. Beberapa markas tentera UK yang terdapat di beberapa wilayah Libya juga ikut ‘ditutup’.

Kedua, pangkalan tentera AS di kota Huwailis. Pangkalan ini merupakan salah satu pusat komando AS yang kuat untuk menguatkan cengkaman dominasi AS di benua Afrika.

Kejayaan Qaddafi mengusir ‘musuh’ iaitu tentera UK dan AS dari Libya dengan modal 150 pucuk pistol, tanpa seorang pun maut sebagai korban boleh dikata merupakan peristiwa paling menggemparkan dunia.

Sangat ganjil dan mencurigakan. Pangkalan tentera AS dan UK memiliki kekuatan tentera yang sangat besar dan dahsyat. Fungsinya sangat jelas, mengamankan kepentingan AS-UK di kawasan Timur Tengah dan Afrika, dan memperkukuh hegemoninya atas kedua kawasan tersebut.

Mungkinkah kedua pangkalan tentera tersebut beserta markas-markas tentera lainnya di seluruh negeri Libya rela diusir? Mungkinkah pangkalan-pangkalan tentera tersebut sudah bosan menjalankan misinya? Ataukah ada sandiwara dan konspirasi tersembunyi yang membawa misi zionis dan kristian internasional di sebalik kudeta tak berdarah dan pengusiran tentera asing dari Libya ini?

Seorang yang berakal sihat tentu telah mengetahui jawapannya. Qaddafi hendak dinampakkan oleh kekuatan zionis dan kristian antarabangsa sebagai PAHLAWAN REVOLUSI yang akan membawa dunia Islam kepada kejayaan, kemerdekaan, kebebasan, kemakmuran, dan perlawanan terhadap Barat. Itulah langkah awal pembangunan citra Qaddafi.

Seterusnya ia akan memainkan peranan yang pernah dimainkan oleh diktator Yahudi Turki Musthafa Kamal Pasya Ataturk atas senario dan arahan pengarah kekuatan zionis dan kristian internasional. Dahulu Musthafa Kamal dimunculkan sebagai perwira bijak yang berhasil mengusir tentera Barat dari Turki, tanpa pengorbanan sebutir peluru pun.

Ia adalah pahlawan revolusi, pengusir penjajah Barat, dan pembangun Turki modern. Lalu perjalanan waktu membuktikan peranannya sebagai boneka zionis-kristian untuk memerangi syariat Islam dan menanamkan sekulerisme di dunia Islam. Sungguh sebuah konspirasi yang sangat jijik dan keji untuk memerangi Islam dan kaum muslimin.
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Keterlaluan. Berita ini disebarkan oleh pihak wahabi untuk memburuk-burukkan Ghaddafi dan Ahmenijad.

jgn mudah terpedaya dan percaya. anda menerima bahananya jika maklumat yg disebarkan itu tidak benar.

Tanpa Nama berkata...

betul tu napa bila pemimpin islam dr sunni di burukkan dgn begitu buruk sekali sdgkan pemimpin syiah tidak diburukkan pun...kalo tengok nama betul gadafi nie dr muhammad dan gadafi nie adalah nama moyang2 dia...

nie semua propaganda dr puak syiah n yahudi laknatullah...bukan ke puak syiah sendiri menyatakan bahawa islam sunni ialah anak luar nikah...

kalo tgk vc gadafi sembahyang menunjukkan dia sembahyang cara org sunni bukan cara org syiah...

cara dia org bunuh gadafi sama mcm pemimpin sunni dr zaman sahabat rasul di bunuh dan dimalukan semalu2nye jenazahnye...apa2 pun hanya allah yg mengetahui...

JAKA berkata...

sebaiknya kita tidak komen isu libya ini kerana kita bukan rakyatnya. kita tidak tahu perkara sebenar.

kalau kita lihat rakyat libya memang sudah terdesak terpaksa menatuhkan ghadafi. mereka sangup mati utk berperang melawan ghadafi.

tidak mungkin mereka begitu bodoh sanggup mati hanya dgn hasutan barat. hampir mustahil barat dari luar dpt pengaruhi rakyat yg ramai begitu mudah.

keduanya pemberontakkan rakyat tidak boleh disamakan dgn pemberotakkan kepada pemerintah Islam. ini kerana pemerintahan negara itu bukan sistem islam, pemimpinnya pula zalim.

hamba tidak berani membela ghadafi sgt kerana hamba tidak pernah merasa kekejaman dia, saudara mara hamba tidak ada yg kena tangkap dan disiksa oleh dia.

hamba tidak berani mengutuk cara pejuang rakyat melayan ghadafi kerana hamba tidak pernah merasai kekejaman dia.

kalau hamba ditempat mereka pun, hamba tidak pasti apakah dgn iman yg nipis ini hamba dapat jadi mcm Saidina Ali kwjh yg diludah musuh yang tidak bersenjata.

rakyat libya lebih kenal siapa ghadafi. mufti libya lebih berhak membuat fatwa terhadap ghadafi.

pengajarannya ialah, pemimpin jgn terlalu zalim. kalau rakyat sudah sanggup mati, itu tanda pemimpin terlalu zalim.

rakyat yg lemah dan tidak adsa kekuatan amat sukar utk bangun sama2 memerangi pemerintah sendir...kecuali pemerintah terlalu zalim dan bermaharajalela.

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong