INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

MADU KELULUT CHINI 4

Antara Khasiat Madu Kelulut Yang Ajaib

1. Kencing manis 2. Strok 3. Kanser 4. Hipertension 5. Gaut 6. Sakit sendi 7. Kuatkan tenaga batin 8. Anti penuaan 9. Jerawat 10. Kudis, kurap atau jangkitan kulat pada kulit 11. Tingkatkan metabolisme 12. Memulihkan kecederaan dalaman

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Sabtu, November 05, 2011

PENEROKA FELDA BUAT SENAPANG ANGIN

Hebatnya peneroka Felda boleh buat senapang angin dengan peluru guli mainan .
Selama ini kita dengan senapang angin guna peluru kacang-kacang motor.
Bentuk senapang yang menyerupai senapang betul.
Kalaulah Felda beri pinjaman pada peneroka ini agar dia mencipta atau membuka kilang buat kereta tolak atau cipta kenderaan angkut sawit dalam ladang atau cipta pemotong sawit atau cipta pam racun atau apa pun yang boleh dijual pada peneroka kan lebih elok...

SLIM RIVER: Seorang peneroka Felda mengejutkan polis apabila dikesan memiliki kemahiran menghasilkan senapang kayu berbahaya sebelum dijual secara haram kepada orang ramai.

Senjata buatan sendiri itu yang dijual pada harga RM350 setiap laras mampu mengundang maut berikutan menggunakan tabung angin bertekanan tinggi untuk menembak laju peluru guli yang digunakan.

Kegiatan menyalahi undang-undang itu berjaya dipatahkan selepas peneroka berusia 66 tahun itu ditahan sepasukan anggota polis Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tanjung Malim, yang menyerbu rumahnya di Felda Gunung Besout, di sini.

Dalam operasi jam 3.40 petang Jumaat lalu, suspek yang juga seorang tukang kayu dikesan menjadikan bahagian belakang rumahnya sebagai ‘kilang’ untuk menghasilkan senapang kayu berkenaan.


Pemangku Ketua Polis Daerah Tanjung Malim, Superintendan Md Tahir Kasim, berkata siasatan mendapati suspek memulakan perniagaan menjual senapang itu sejak awal tahun ini.
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong