INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Khamis, Disember 29, 2011

PERHIMPUNAN YANG TAK MENJADI


Raznam Izzat
Keh keh keh, pendek, pendek... Nak buat perarakan tunjuk kuat, polis sudah bagi warning, nak ceramah pasal Felda terutama sekali nak hentam Dato' Dzul, orang UMNO cwngan pulak bagi warning, sentuh bab Felda, kena baling... Dah kata dah, pengecut je, jumpa Dato' DG depan-depan boleh senyum-senyum, mcm biase, bila dekat belakang, tunjuk Perkasa. Kena warning trus batal plan, mmg betul asalnya nak berarak ke rumah Dato' Dzul, dgr "Polis kata jangan" (ayat Pak lah), trus kensel!

Dlamm pkul 9.00 mlm xde org lgi kot, Isa pun dtg pkul 10-11, sbab dia tggu bas Perkasam dtg dulu, malulah klau dah dduk kat pentas tapi org xde, biasa dekat rncgn penuuuuuhhhhh...

Takut sgt kena warning, plan pun dah ubah... Teks ucapan campak tepi, dlam last-last minit tu cubala carik modal nak ceramah kjap lagi. Apa modal org UMNO klau takde idea nak ceramah? Hentam Anuar Ibrahim la apa lagi... Anuar buat itu ucap ini main situ main sini... Abis ceramah camtu je, takde isi-isi bernas, beras adela dia dah bagi bubur lambuk dlam plastik. Ada hadiah CD ke ape x tau sgt citernye sekali dibri...

Perarakan setakat ni takde kot. Untung Perkasa dpat duit x pyah keje, duk dgar cramah je, nak buat perarakan polis dah kawal jalan rumah Dato' Dzul, x lepas buat malu je nnti... Tak taula nak berarak pkul 3 pagi lpas ngeteh kat mamak ke...

Lebih kurang 200 org hadir, tapi katanya byk muka monyok je, yg monyok tu mesti org Umno cwgn yg kena hadir, klau x takut nnti kerajaan negeri ckap Umno S'gor tak spakat, main boikot-boikot...

Katak-katak semua boleh baliklah dah ngantuk dgr Isa cramah main blakang, sorilah x dpat nak melompat ari ni, lain kali cuba lagi!

Apa dia? Ada orang MBFM tak? Keh keh keh cuba teka...
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong