INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.WHATSAPP 0163520795

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Khamis, Disember 22, 2011

TANGAN-TANGAN GHAIB DI DALAM PENYENARAIAN FELDA GLOBAL (PART 2 / 4)

Sebelum kita pergi kepada tangan-tangan ghaib di dalam penyenaraian Felda Global ini, adalah elok kita melihat soalan-soalan yang mengiringi kontroversi paling hebat melanda Felda:

1. Benarkah Isa Samad begitu berkuasa sehingga segala tindak-tanduknya pada masa ini seolah-olah direstui oleh Najib? Benarkah Isa Samad dan Sabri Ahmad yang menjadi dalang utama percaturan penyenaraian Felda Global?

2. Kenapa Khairy Jamaludin dan lain-lain musuh politik Isa Samad tidak mengambil kesempatan membelasah Isa Samad yang menghancurkan keharmonian Felda dan bakal menjejaskan peti undi Felda?

3. Benarkah pengurusan Felda yang pada masa ini dikenakan tindakan penyingkiran secara terang-terangan kerana mengkhianati Najib?

4. Kenapa cubaan wakil-wakil pemimpin peneroka Felda berjumpa dengan Najib sekian lama masih bertemu kegagalan dan suratkepada PM meminta berjumpa akhirnya jatuh kembali ke tangan Isa Samad? Malah, sesi penerangan pemimpin peneroka kepada peneroka-peneroka Pahang pada awal kontroversi ini telah dihalang oleh anggota Cawangan Khas sehingga kemuncaknya apabila Isa Samad menghina Ketua Peneroka Felda Kebangsaan, barulah kesabaran pemimpin-pemimpin peneroka hilang dan bertindak mengadakan sidang akhbar. Harapan pemimpin-pemimpin peneroka ini adalah mereka akan dipanggil oleh Najib setelah tercetusnya kontroversi sidang akhbar tetapi kenapa mereka tidak dipanggil? Sedangkan apabila Nicol David baru sahaja menjejakkan kaki ke Malaysia, beberapa hari selepas itu Nicol David berpeluang bertemu Najib di pejabatnya tanpa perlu melalui proses menyiksakan seperti dialami oleh pemimpin-pemimpin peneroka ini. Mengapa diskriminasi? Siapa yang mengaturkan jadual pertemuan Najib dan menggagalkan pertemuan mereka?

5. Di dalam sidang akhbar oleh pemimpin peneroka secara bersendirian, antara wartawan yang hadir adalah dari Utusan Malaysia, Bernama selain kehadiran wartawan berita maya, blogger dan Harakah. Isu yang dibawa besar serta yang bersuara adalah himpunan pemimpin peneroka Felda dari seluruh negara. Kenapa hanya Harakah dan Malaysia Insider yang menyiarkannya? Seterusnya pada hari sidang media pengumuman penggabungan pemimpin peneroka diketuai oleh Pak Sam selaku Ketua Peneroka Kebangsaan dan NGO GWGF diketuai oleh Tan Sri Rozali Ismail untuk membentuk GEMPAK, hampir 40 media menghadirkan diri tetapi hanya 1 media utama yang memilih menyiarkan berkenaan sidang media berkenaan. Kenapa media berterusan memboikot pandangan pemimpin peneroka ini? Sedangkan pemimpin-pemimpin peneroka ini adalah sah dipilih di peringkat rancangan Felda lagi sehingga berjaya dipilih di peringkat nasional dan kesemua mereka adalah ahli aktif dan berjawatan tinggi di bahagian UMNO masing-masing. Siapa yang begitu berkuasa menghalang penyiaran pandangan pemimpin peneroka yang nyata bercanggah dengan kenyataan Isa Samad bahawa pemimpin peneroka faham dan menyambut baik penyenaraian ini? Pandangan ketua peneroka felda kebangsaan dan pemimpin peneroka dipinggirkan dan media berterusan menyiarkan kenyataan pemimpin katak seperti ruslan kasim, ezam md nor, zahid mat arip dan zahrain hashim yang memburukkan pengurusan Felda yang didakwa pengkhianat dan menyeleweng. Siapa yang menyusun kenyataan pemimpin katak di dalam akhbar dan memberikan mereka ruang menyiarkan pandangan mereka yang pro Isa?

Apakah jawapan kepada soalan-soalan di atas? Kita minum Milo Suam dulu..

Oleh Puterikarimun Indo

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong