INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.WHATSAPP 0163520795

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Jumaat, Disember 23, 2011

TANGAN-TANGAN GHAIB DI DALAM PENYENARAIAN FELDA GLOBAL ( PART 3 / 4 )

Antara mereka yang paling awal mengetahui tentang tangan-tangan ghaib sebenar di sebalik penyenaraian Felda Global adalah DSAI. Oleh kerana ANAK melalui Mazlan Aliman telah lama memperjuangkan isu Felda maka beberapa bulan ini, ANAK dibiarkan mencorakkan perjuangannya berdasarkan apa sahaja maklumat asas yang diterima ANAK dari dalam. Pada awalnya dilihat tidak ramai wakil rakyat PR yang memahami isu terbaru Felda ini dan mereka menganggap isu ini sekadar perbalahan majikan dan kakitangan. Sehinggalah kemunculan Pak Sam, Ahli Lembaga Pengarah Felda yang juga Ketua Peneroka Felda Kebangsaan dan rakan-rakan pemimpin peneroka Felda mewakili 11 wilayah Felda mengadakan sidang akhbar menuntut perletakan jawatan Isa, barulah wakil-wakil rakyat PR sedar bahawa kubu BN di Felda telah ditembusi. Kini berbekalkan maklumat diperolehi dari ANAK, PKR dan Pas giat menambah ahli dan membuka ranting dan cawangan baru di Felda-Felda seluruh negara.Kejayaan ini memberangsangkan walaupun tanpa campur tangan pimpinan tertinggi PAS dan PKR yang masih menyimpan peluru isu Felda ini untuk digunakan semasa pilihanraya.

Di ruang pertempuran maya, blogger anjing besar dikenalpasti adalah pemain utama untuk menampal maklumat penyenaraian Felda Global di dalam blognya.Di dalam lingkungan rakan-rakannya adalah Rocky Bru, ABIW dan beberapa lagi.Tidak ramai yang berminat untuk menyambut ajakan anjing besar untuk menyerang kakitangan kerajaan di dalam Felda serta masing-masing mengetahui ‘Sebut Harga’ yang anjing besar telah kenakan kepada pengupahnya.“Lu makan sorang, Lu kerja sorang” adalah moto blogger bebas dalam UMNO. Di atas kritikan dan desakan pengupah anjing besar yang terkenal sanggup menggigit tangan yang mengupahnya jika tidak dapat apa dihajati, anjing besar mula mencetus kontroversi dengan menyenaraikan pengurusan Felda sebagai pengkhianat. Isu ini dipuji oleh tuan barunya dan disambut meriah oleh pimpinan katak bekas PKR diketuai oleh Zahid Mad Arip, pegawai khas Isa.Kemunculan Pak Sam dan para pemimpin peneroka yang menentang penyenaraian, penyatuan pemimpin peneroka dan GWGF (TS Rozali Ismail), serta kejayaan ANAK mendapat sambutan hangat di Felda-Felda akhirnya telah memaksa Jabatan Perdana Menteri memanggil semua blogger bernaung di bawahnya untuk sama-sama menjawab isu Felda. Dalam kekaburan maklumat penyenaraian Felda Global, sukar untuk blogger-blogger UMNO menjelaskan kepada pembaca masing-masing kebaikan penyenaraian Felda Global kecuali memainkan isu durian runtuh, pembangkang tidak tahu apa-apa dan hanya tahu menentang dan ada juga turut bernyanyi lagu anjing besar iaitu pengurusan Felda pengkhianat. Tidak ada blogger UMNO termasuk anjing besar sendiri pun berani menyiarkan gambar sekumpulan pemimpin peneroka felda setiap wilayah felda yang diiktiraf secara rasmi oleh felda dan kerajaan dimana bilangan tahun mereka menyertai UMNO sahaja lebih tua daripada kebanyakan umur blogger UMNOdan mereka ini jelas menolak kepimpinan Isa Samad dan menolak agenda tersembunyi penyenaraian Felda Global.

Seterusnya di siri akhir adalah pendedahan eksklusif, watak utama di belakang penyenaraian Felda Global dan sementara itu kita order Milo Suam dulu.
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Perggg.... boleh kena kena kencing manis minum MILO SUAM utk habis kan part 1 sampai part 4 ni....
Boleh tak saya nak order sekali mee goreng sementara tunggu bab terakhir....... kahkahakah....

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong