INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Sabtu, Disember 03, 2011

YAYASAN Felda buat program diPort Dickson

Artikal ini saya ambil dari facebook Saya warga Felda... ada menariknya untuk di fikirkan bersama dan renungkan bersama..akan kebenaranya...

Bro Yee

Wah,, beruntungnya org2 Port Dickson dapat ketua yang Perihatin. Bagus la tu… dua minggu lalu 2 buah bas bawa rombongan org ‘Bahagian’ ke Sg. Klah, tempat air panas - Resort Felda yg menarik, Eh, Eh Eh, siapa sponsor yea ..… Faham2 saja lah… Ketua Bahagian /Pengerusi Felda – kenalah jaga anak2 buah… apa lagi duit syrikat Felda la, nak mintak Felda seperti selalu bukan tak boleh kasi, ckp aje… terpaksa kena kasi, tapi bahaya nanti anak2 buah diWisma hebohkan pulak, maka mintak pada syarikat pasti bagi punye, Gang Kamceng ma,, Klu sapa dari Port Dickson nak datang KL ckp aje… semua ditanggung beres! YAYASAN Felda buat program diPort Dickson… ramai juga yg datang, dan ramai jugak yg dapat bantuan… bergitu la untungnya klu Yayasan dlm tangan, mewah, mewah, mewah, Sapa berani bantah Pengerusi Felda , org yg paling berkuasa diFelda masakini, Jgn bantah, jgn tegur, jgn bagi cadangan, jeling pun jangan … silap2 kena LUKU nanti…

London, Dubai, Turki, Rangoon, Kanada, US ? tak cukup apa susah ‘pak utih’ dah siapkan belanja macam2… bawak pulak isteri, dan pegawai2 khas naik 1st class & business class, Wow! Klu tak ada perhimpunan dah kemana2 lagi, terbang kesana sini. Pergi Rangoon bawak penari Dewan Bandaraya … konon nak convince org2 Myanmar! Itulah cara Isa Samad & Sabri Samad melobi bisnes untuk syarikat.. setahu kita klu org korporat nak melobi bisnes, bawak org2 yg bijak pandai dlm bisnes, bawak Profile Syarikat, Video2 Korporat… bukan bawak penari2.. . anak2 peneroka graduan Bisnes klu tahu, pecah perut mereka tergelak, tentang bisnes ISA selalu rujuk kpd SABRI, klu sabri kata bawak penari, ok lah, klu bawak raja lawak, pun ok lah, klu bawak budak2 AF, lagi ok la…hehehe. Aaaapaaaa nak jadi dgn cara ISA ne, memalukan kita, cara pemikiran Felda kini dibawah telunjuk Isa, bkn keDepan, lagi keBelakang,

Ketua2 Peneroka pun tahu cara nak yakinkan pelabur, nak lobi bisnes… Sabri pun dah hilang modal, asyik heret, dok seret Isa kesana, kemari. Lessen besar konon jaminan PM, Tak tahu lah kerja mereka menghabiskan herta Felda dan melingkupkan Syarikat2 luar negara. Knapa lah PM percaya sangat dgn Dua mahluk perosak ini? Mcm mana lah FGVH nak untung? Tan Sri Isa Samad dibenarkan mendapatkan bermcm2 kemudahan, untuk dia, isteri dan anak2, dibenarkan mengambil banyak pegawai2 khas. Dato Sabri Ahmad pula dibayar gaji yg lumayan & bermcm2 alaun, membolehkan dia bawa pulang 2juta setahun, sdgkan pekerja2 Felda, pengurus2 Felda, pengarah2 Felda bertungkuslumus bekerja untuk menguntungkan Felda, turun padang berjumpa peneroka, memastikan semua berjalan lancar, menyelami masalah peneroka dan lain2, mereka diSyarikat tahu perabiskan duit Felda & duit peneroka (yayasan) … perlu di ingat, duit Yayasan adalah diperuntukkan untuk kemudahan anak2 peneroka, belia2 dan untuk permasalahan peneroka sekiranya ada apa2 berlaku.

Pegawai Felda dulu nak jimat cermat belanja dan paling tinggi dpt tinggal diSri Malaysia, YM Raja Alias pakai Proton Executive, Pegawai2 Felda pergi meeting naik van ramai2, peneroka naik Land Rover sama2 dgn pengurus pergi seminar, anak2 Felda diAsrama Felda di ajar berjimat cermat tinggal di Asrama2 dan sya pun tinggal diAsrama Kelana Jaya. Bila Bakke Salleh, Sabri Ahmad dan lain2 masuk dibayar gaji yg bukan2, tidak ada satu syarikat pun yg ditubuhkan Bakke & Sabri bawa untung, melainkan LINGKUP dan datang pulak siISA dgn langkah yg angkuh, lagi lingkup lah… JVdgn Tabung Haji mcm berat sebelah, Bakke punye keja la tu sehingga pelaburan diIndonesia pun samar2, itupun Sabri Ahmad kata untung 35juta… ayoh peneroka pegi check, penipu besar siSabri ini, pekara mcm ini tak diberitahu PM, maknenya PM dapat berita2 palsu dari Isa & Sabri. PM pun kena kelentong dgn pengerusi Felda, Elok sangat lah SPRM masuk buat siasatan berkenaan Syarikat FGVH diLuar Negara, termasuk JV Tabung Haji, EFFCO dan lain2, ini nak ‘Listing’ Isa & Sabri hari2 menipu. Surat perjanjian Pajak Tanah Ladang Felda bukan saja berat sebelah tetapi kejam & zalim!... Pandangan Pengarah2 Kanan Felda satu pun tidak diterima, Felda disuruh bayar CUKAI TAHUNAN, Tanggung semua kos PREMIUM dan lain2. Klu dah menipu awal2 mcm mana nak BERKAT! Tak takut hukum Allah langsung…

Tiang dan Rumah Felda makin senget, skrew dah mula longgar dan bau makin busuk kerana seekor Biawak yg makan bangkai dan seekor Musang yg menjaga reban ayam! Saudara2 dan kawan2, Apa dah nak jadi ne, kita dok melalak PM senyap aje… sya pun dah mula terasa penat tapi dek kerana sokongan saudara2, sya masih bernafsu untuk menulis, adakala nya sya terpaksa ulang2 sikit sbb sya difahamkan 6,450 org diblok ini bukan hari2 buka komputernya… jgn jemu yea, ingat 1penyokong bertambah besar ertinya bagi kita, nenek sya kata, sebatang lidi dikumpul setiap hari akan menjadi penyapu dan tak mudah dipatah2kan.. Wasallam…Amar Makruf Nahi Mungkar
LikeUnlike · · Unfollow postFollow post ·

Top of Form

Suka · · Ikut · lebih kurang sejam yang lalu

Mohd Norazlan Shah sukakan ini.

Mohd Norazlan Shah xde cdgn nk berpiket ke...kami di pkt rncngn mmg tgu signal je...

lebih kurang sejam yang lalu · Suka

Khairul Noor Razman Abidin jgn banyak sgt keluar...panas teliga hmmmmm

lebih kurang sejam yang lalu · Suka

Putera Sawit Pengurus FELDA dapat bb sorg 1.... btl ke?

36 minit yang lalu melalui mudah alih · Suka

Bottom of Form

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong