INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Jumaat, Februari 24, 2012

DURIAN RUNTUH UNTUK FELCRA ?

Habuan yang dinantikan ribuan peserta FELCRA ternyata hambar kerana apa yang diumumkan PM 1Malaysia dalam perhimpunan rakyat semalam dianggap "nasi sejuk" oleh peserta Felcra semua.

Dividen yang diumumkan setiap tahun oleh Felcra itu sebenarnya hanya retorik semata-mata kerana ia sebenarnya adalah wang lebihan peserta hasil jualan kelapa sawit dan susu getah dari ladang-ladang peserta Felcra yang diurustadbir kan oleh felcra .

Dividen yang dikatakan itu sebenarnya adalah hasil pendapatan ladang-ladang milik peserta Felcra setelah ditolak kos-kos tertentu serta hutang pembangunan oleh Felcra yang sememangnya perlu dipulangkan kepada peserta setelah akaun ditutup pada setiap tahun.

Tiada apa yang diberi PM 1Malaysia sebagai hadiah istimewa untuk peserta-peserta Felcra semalam melainkan percikan bunga api dan persembahan konsert percuma oleh artis-artis tempatan.

30 ribu peserta dari seluruh negara yang diangkut dengan bas percuma oleh Felcra ternyata sedikit kecewa kerana tiada ole-ole yang istimewa diberikan kepada mereka seperti yang selalu PM berikan kepada Peneroka Felda.

Namun bagi Datuk TAR, perhimpunan ini amat berjaya sekali kerana beliau telah dapat meyakinkan PM Najib bahawa beliau tetap berpengaruh dan punya kekuatan di Negeri Perak yang sangat-sangat memerlukan kuasa ajaib dalam PRU13 akan datang.

Begitulah politik, permainan kuasa yang memerlukan kuasa untuk memiliki kuasa seterusnya.

http://suahati.blogspot.com/2012/02/peserta-felcra-dapat-nasi-sejuk.html?showComment=1330094020650#c3668139481325473913
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong