INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Isnin, Februari 06, 2012

FELDA GILA ?

Jom kita layan felda gila di facebook felda.

Seri Kandi
Kebelakangan in sejak Tan Sri Isa Samad mengambil alih jawatan Pengerusi Felda banyak perkara GILA berlaku dalam Felda,
Berita GILA,
Pertukaran GILA,
Kursus GILA,
Pengakuan GILA,
Tindakan GILA,
Budget GILA,
Arahan GILA,
Surat GILA,
Roadshow GILA,
Penerangan GILA,
Jawapan GILA,
GILA nak jadi Pengarah Inovasi,
GILA membodek2,
GILA nak dapatkan kontrak,
GILA bila dah jadi DDG,
Komisen GILA supply perlengkapan sekolah,
GILA cara dapat supply ubat,
Program MBFM kerancangan yg dibelanja tak seberapa tapi budget GILA,
Berita2 Listing diTV menGILA2,
Jamuan rumah terbuka hari raya belanja menGILA,
GILA kuasa menjadi2..... Apakah tujuan semua ini, adakah untuk Membangunkan FELDA? atau Menghancurkan FELDA? Apakah tujuan? Apakah rancangan, Apakah matlamat? Apakah objektif? dan Berapakah habuan?

Kalau kita imbas kebelakang, Caca-marba, Kacau-bilau & Huru-hara yg serius melanda FELDA ini menglibatkan
  1. isa saMAD,
  2. sabri ahMAD &
  3. faizoull ahMAD,
Adakah ketiga2 orang yg melakukan semua ini memang GILA (MAD), secara keBETULan atau suratan, membuat tindakan GILA, memberi arahan GILA, mengGILA2 buat roadshow untuk dapat sokongan dam mengGILA2 berbelanja sesuka hati. Seri pun dah menggila2 sangat nak cari jawapan tersebut dalam mimpi malam tadi ..... !!!!!! ????? mimpi bukan tuduhan, hahahahaha

Wong Orep
aku takut, korang bising ni yang jadi gila, setiap kata itu doa.. banyak dah berlaku depan mata. Fitnah itu lebih besar dosanya..kalau korang tak sempat nak minta maaf dengan TSI. Meroyan nanti, berhati-hati..

Khairul Noor Razman Abidin
miss communications sebab kita tidk berpeluang dengar org felda sndiri yg beri penerangan spt DG, DDG atau pengarah2 yg tidk membodek...ada pernah kita dengar kenyataan dri mereka, pasal takut la terus gam mereka kata mereka tu penjenayah......hmmmmmm

Khairul Noor Razman Abidin
korang memang bagus rajin berpolitik atau rajin membahaskan isu listing ni disamping menyebelahi tsi saja. aku tahu korang x dpt apa pun dri isa, sebab isa tak kenal korang, tapi korang amik la peluang berkenalan dgn org2 kuat felda yg di katakan penjenayah tu......

Khairul Noor Razman Abidin
prgkt awal dah memulakan permusuhan dgn jkpp....kalau dulu jadi MB boleh lah nak perkudakan ketua kampung tradisional. ketua peneroka lain..hmmmmmmm

Meon Safari ‎Zack Zaki:
misi SERANTA kan "Menjelaskan semua dasar-dasar Kerajaan yang akan dilaksanakan, sedang dilaksanakan dan telah dilaksanakan oleh Kerajaan kepada kumpulan sasar yang terlibat"

Mohd Noor Abdul Rashid
TSI kata dia tak marah Pak Sam, tapi dia buat kenyataan nak lutu Pak Sam, TSI kata dia sayang DG Zul, tapi dia hantar DG berkursus, ...cakap tak serupa bikin ..itu lah orang politik, caca marba jadinya 1Felda ...Pak Sam duduk dalam BOD felda, kalau apa2 yg dia tak faham maka tak logik la ...

Zack Zaki
kalau dia lutu dia lutu betul2 tapi dia ckp je sambil gelak klau dia benci dato dzul dia buang terus bkn antar belajar....

Mohd Noor Abdul Rashid
tapi statement yg dibuat dan tindakan yg diambil tidak sejajar dengan kenyataan beliau ...dasar orang politk

Zack Zaki
apa masalah ngan politi? felda wujud pun atas dasar politik klau kita amati penubuhan felda dalm otak arwah tun razak

Mohd Noor Abdul Rashid
Datuk Zul adalah kakitangan tetap felda, atas alasan apa TSI boleh buang, tidak kah hantar kurusu itu sama dengan menyejuk bekukan seseorang, tindakan secara halus suruh orang berhenti

Zack Zaki
dato dzul pun pernah hantar hj faizol g belajar tapi dia masih lg keje sampai sekarang

Zack Zaki
jgnlah kita sempitkan fikiran kita ngan perkara negative jer sdgkan wujud perkara positif yg kita tak pandang lansung...

Mohd Noor Abdul Rashid
yeah betul jangan sempit kan fikiran kita, tapi kenapa TSI tak mau kaji semula tentang penyenaraian FGVH, kenapa perkara yg dipertikaikan dalma BOD felda tidak di kaji semula, kalau SBPA kerajaan boleh kaji semula kenapa tidak FGVH ...Zack Zaki tak perlu libatkan Hj Faizol, sebab semua orang tahu Dato Zul dihantar berkursus atas sebab apa ..ianya merupakan 2 kes yg berbeza :-D

Zack Zaki
penyenaraian ni bkn thn lepas ideanya pun...dah bertahun tahun...cuma perlaksanaanya bermula thn lepas sept....maknanya bkn benda baru pun...

Mohd Noor Abdul Rashid
betul ...isunya ..bila BOD felda tak setuju, kenapa tidak bincangkan semula, kenapa perkara yg dipertikaikan tidak di kaji semula, BOD felda adalah benteng yg akan menentukan jatuh atau bangunnya felda utk masa depan

Zack Zaki
aku amik contoh jer hj faizol tu.....sebab rs aku rasa kena hantar belajar utk menambah ilmu bkn kena bayar sok balik dia akan duduk balik kerusi dia....

Zack Zaki
penerokalah yg tentukan bkn BOD...BOD perlaksana jer...penerokalah tuan punya...

Mohd Noor Abdul Rashid
hahaha ...as I mention earlier ..felda adalah bisnes entiti yg punya tangungjaqwab sosial kepada peneroka ...fahamilah peranan BOD dalam sesebuah bisnes entiti sebelum buat kenyataan ...

Khairul Noor Razman Abidin
zack zaki aku nak tanya details pasal DG nak kena pi belajar tu kat man?dah urus belom. hihihiih

Khairul Noor Razman Abidin
‎32thn perkhidmatan..aku rasa TSI yg kena sambung belajar...karang aku ckp karang dia berasa hati hehehehehehhe

Khairul Noor Razman Abidin
kalo bukan dlm felda hehehehehehe....nampak pintu....go out la hihihihihhihihihihi...........

Khairul Noor Razman Abidin
bg penerangan pasal dasar kerajaan jer..apa2 dasar felda urusan felda ler hihihihihhihihihi

Zack Zaki
felda adalah bisnes entiti yg punya tangungjaqwab sosial kepada peneroka ..<<<<< so tak salah klau nak listing coz menjana pendapatan peneroka :)

Zack Zaki
itu dasar pengurusan felda bkn dasar kerajaan pun bro...hehehehe

Khairul Noor Razman Abidin
FGVH boleh listing tp guna dana sendri n bkn dr KPF.........KPF biar KPF yg fikir..aku heran la bakpe nak sgt KPF nih......buat loan dgn EPF la nak listing..pinjaman buat modal listing...duit sedia ada buat backup hehehehehehehe

Mohd Noor Abdul Rashid
in waht sense, give me a good reason, after listing felda punya income akan jadi RM1.2 billiaon yearly dari RM6 bil, whereas cost keseluruhan utk felda dan peneroka adalah RM2.4 bil, dan pada masa sama felda kena bayar hutang yg diambil pada tahun 2011 dari EPF berjumlah RM6bil, cuba cerita boleh tak felda survive ...

Khairul Noor Razman Abidin
dah ko jgn cakap pasal TSI..biar kami2 yg ada kaitan nagn felda.pokok sawit dan ladang sawit jer yg cerita hahahahahaha...tp nak tanya la..ko ckp dlm nih ko sbgai seranta ker individu?????


Zack Zaki
busines mana xde risiko....dari buat pinjaman baik kita cari investor utk cover rolling cost....kan lagi selamat dari berhutang dan menambah hutang

Mohd Noor Abdul Rashid
‎Zack Zaki ...statement ngko ni aku cukup berminat "....dari buat pinjaman baik kita cari investor utk cover rolling cost" ...kalau macam tu kenapa letak pelabur KPF dalam risiko ...tolong jawab ...:-D

Mohd Noor Abdul Rashid
sebahagian dari video sembang tu, menceritakan apa yg berlaku dalam BOD dan arah tuju felda ...

Mohd Noor Abdul Rashid
tolong jawab soalan saya ...jangan la pusing pusing :-))

Zack Zaki
aku jawablah tu......hehehe bkn pusing pusing...

Khairul Noor Razman Abidin
yang aku best FGVH nih takde risiko rugi..takkan jd cam maika atau sime darby..jauh sekali mcm MAS..... kata2 FGA masih terlintas difikiran..statment dia untung memanjang..skit2 durian runtuh.....tak pikir ke kalo pokok mati ker..tak berbuah ker hahahahahha..nak durian apanya....semua mau kasi korek apa yg ada dlm felda hihihihihihihihi..lombong emas utk difaraid selepas petronas..baik punya planning hahahahahhahahaha

Zack Zaki
sebab tulah PM ckp jgn risau tentang listing tu...kata2 PM adalah dasar bila ia diumumkan pada public secara rasmi...so itu bkn jaminan ke?

Khairul Noor Razman Abidin
terus sembang kemas mcmana pun listing ttp jdi..dah tersepit nak buat camno...biarlah....cuma harapan aku...nak TSI sent off......DG dzul come back....n KPF tidak terlibat dgn FGVH..ikutlah nak senarai berapa byk pon saham..mcm la peneroka bole beli...CDS pun tak tau..pink form lg la..hanya meeka 2 yg tertentu jer dpt impak lebih dr segalanya dr listing nih....ker guaner...hmmmmmmm...lubuk duit la katakan..

Seri Kandi
Baru lepas pekena Yaseen nasi kandar g.... kat batu road, org ramai gile, kena beratur sampai 2 kali pusing bas stop, seri lapar gile, mintak telor goreng, kacang bende, ayam kicap hitam kas2 lebih, kuah banjir, air sirap limau, wow sedap gile, tido jap dlm keta, kesan kas2 stone kejap, tak bole drive mata blur, mamak tu tanye Faez & zack, dia kata klu zack datang selalu mintak air kas2 sekole, cicah papadam, faham2lah steam gile.

Wong Orep
Sekali u sebut u tak mintak maaf walaupun u guna perkataan lain masih dikira u memfitnah.
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong