INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Selasa, Mei 29, 2012

CERITA DARI FACEBOOK FELDA ( 10 )

FGVH dr kaca mata rakyat sekolah tak tinggi di kedai kopi ptg td di sebuah felda...

-isa samad masuk felda>>>listing fgvh>>>kpf amik port>>>cutikan DG dzul/transfer DDG>>>buat egm kpf>>>isa jd pengerusi KPF>>>injuksi>>>kemarahan warga felda memuncak dgn isu penyelewengan dan segala salah guna kuasa>>>ANAK amik port>>>pengaruh kerajaan memerintah merundum dikaw felda>>>Pm umum durian runtuh>>>utk menyelamatkan survival politik semasa>>>pembangkang sekali lg amik port>>>durian runtuh kena dibelanja besar utk menarik kepercayaan peneroka/warga felda kembali>>>kalo tak mgkin bole bg setakat 'bonus' rm1500 cam biasa jer>>>isu penerangan tidak telus oleh pihak bank/pemilikan pinjaman utk ipo>>>umum durian runtuh 15k satu family>>>dipolitikkan pemberian 3 fasa tersebut>>>listing belum berjalan namun fgvh dah kuarkan 1.6 billion utk durian runtuh>>>isu haramjadah dan duit haram utk mereka yg tak setuju listing>>>isu saman bank yg menyuruh peneroka sign dokumen pinjaman tanpa dinyatakan jumlah>>>pemberian durian runtuh fasa pertama rm500juta di belanjakan>>>isu duit rm5000 sampai ada yg bergaduh dan salah faham dek halal haram dan boleh tak boleh serta dapat tak dapat>>>2 bank tarik diri dr tawaran beli saham utk peneroka>>>listing belom lg.....huhuhuhuhhuhu.......apa nak jd lepas nih pulak....................


---------------------------------------------------------------------


Salam kwan2 - Terkini ..... Difahamkan Sabri sdg dlm usaha mengeluarkan Hanif dari Jabatan Kewangan, Hanif merupakan Pengarah Kewangan Felda. Hanif dicadangkan menjadi Pengarah Gedung Makanan Negara (GMN) hahaha ????? Hanif merupakan pengarah yg disiplin dan amat tegas dgn peraturan, beliau sering pertikaikan claim2 dari Faizoul & MBFM dan org2 Isa. ???? Biasalah di Felda sejak ketiadaan DG, siapa yg tegas ikut peraturan, penjimat dan berhati dgn setiap perbelanjaan akan dicantas. Faizoul memang tak ngam dgn pengarah kewangan ini. ?????

Mcm mana pulak Sabri boleh dibenarkan masuk campur pentabiran Felda, Sabri cuma berkuasa di Syarikat saja. Siapa pulak bagi kuasa pada Sabri memerintah pengarah2 Felda. ????? Dato Shahlan telah menghantar nama calon untuk Penolong Pengarah Kewangan yg kemudian nanti ganti tempat Hanif. ?????

Hanif yg telah dicadangkan untuk menjadi Ahli Lembaga Syarikat Synergy Perdana (join venture Felda, Risda & Felcra) telah diblok oleh Sabri dan digantikan pula nama FAIZOUL. ????? Tak tahu mcm Ito ckp APO NAK DI KATO, klu boleh nak bising2 mcm Pekan Tampin.

Mungkin Felda diambang kehancuran di tangan Isa, Sabri & Faizoul. (oh yea Faizoul DG kirim salam) ?????


-------------------------------------------------------------------


Salam semua kwan2, hehehe sya ada baca posting Sutinam Cun tanya betulkah Dato Dzul tak dapat bonos ..... memang betul DG tak dapat, tiada surat atau fax pun yg dihantar menyatakan DG akan dapat bonos 2bulan setengah ... Mungkin mereka terlepas pandang kut ..... ?????

Mungkin duit bonos tu dah digunakan oleh Faizoul gi London & Isa gi Umrah hari tu ... ?????? Hai Faizoul takan tak ada coklat untuk DG dari London, dan wahai Isa tiada kurma untuk DG ke ????


--------------------------------------------------------------------


Dua hari lepas aku sembang dengan orang kuat Kerajaan dan Felda ...
Aku tanya .."Tuan sokong Isa ke..?.".
Dia jawab.."saya tak nak komen dan tak nak jawab.. saya setia pada PM..saya ikut arahan PM.."
Lama sembang ... terkeluar kata2 dia..."orang kalau pendek memang degil,memang jenis tak dengar kata ..dia tetap nak lawan juga .. nak sama tinggi dengan kita juga..!!!....
(tak sempat nak tanya sapa nama dia...)
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

lepas ni cerita warga dan tanah felda tenat tak dapek nak bayat hutang,jadi para peneroka terpaksa berkorban demi umno bn ,tergadai lah tanah mereka kroni umno bn kayo rayo kau semuo orang felda dapek apo. Habihhh nak kawin satu lagi tak dapek dah ooi susah lai jang.

Rojak berkata...

Cantekk!! dalam perkampungan felda, pegawai mengugut dan memperbodohkan bini peneroka. Suami yg ada tu jangan dok diam jer.

Omar Sahlan berkata...

inilah masaalah yang melanda dalam felda saya x nafikan...
juga generasi kedua terlalu terdedah dengan hiburan...

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong