INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Khamis, Mei 17, 2012

FELDA DAPAT PENGARAH INOVASI BARU ?

Berita dari facebook infomasi felda semasa

"Bisik2 di telinga staf2 kat Wisma - yg Malek Alumni, Orang Luar, dilantik sebagai PENGARAH INOVASI (tempat Faizol kurniaan DG dulu) Malek Alumi ini org kesayangan Bibi, dan kawan baik Faizol, bekas businessman yg gagal (syarikat dah lingkup) hanya berkelulusan diploma UITM, maknanya org yg gagal menguruskan syarikat boleh diangkat menjadi Pengarah di Felda yg dah Global, Hebat org ini dari kacamata Isa Samad yg sdg menTRANSFOMASIkan Felda. ???


Anuar Malek pula dilantik sebagai PENGARAH KOMUINITI menggantikan Mohamad Ibrahim, kaki bodek Faizol & kaki kipas Bibi, memang dah lama idamkan tempat ini, tingkahlaku Anuar Malek ini ketara sangat dimata staf2 Wisma, seorg yg tak boleh dipercayai, depan DG & staf2 kutuk Faizol bagai nak gile, dan sebalik dibelakang bila bersama Faizol kutuk semua pegawai2 dan pengarah2 yg lain. Perbuatan ta'at setia kpd Faizol mcm tokpekong dah berbaloi. Dgn kenaikkan pangkat Anuar Malek ini dia sudah langkah banyak bendol (pantang org N9 ni) ????

Anak buah Faizol yg berkerja diProdata pula tiba2 dilantik terus ke N48 !!!! Kita sempati dgn org2 senior - pegawai2 & pengurus2 & pengarah2 yg rajin, bijak & setia tak dapat peluang kenaikkan pangkat. Kwan2 diKewangan semakin resah seorg demi seorg kuncu2 Faizol menguasi Felda dan mereka ini agak kurangajar dan tak faham langsung istilah peraturan. Kuncu2 lain seperti Syumaimi (tonto Faizol) Kamis Pondan dan lain2 hanya tahu bab2 belanja (claim) tapi tak pernah kisah hal poket Felda dah pokai yg kini tinggal tak sampai 1 billion. ????

Maka dgn kenaikkan pangkat kedua2 jawatan pengarah itu bermakna mutu atau standard peyawaian pengarah Felda dan lain2 jawatan dlm Felda dah merosot dan menurun, main ceduk saja, pandai bodek2, pandai ampu2, pandai kutuk2 DG dah boleh layak dapat kerja di Felda. Ingin juga diingatkan perhimpunan diDewan Perdana pada 18hb ini adalah arahan Faizol seblum ke London (Perjanjian London). Apa yg nak di ckp tak tahulah pulak, dia bergitu konfiden dan berada "di cloud 9 skng. Mintak2 jgn lah dia umumkan dia dah mendapat restu dari PM untuk meraju Felda. ????

Sekiranya Faizol menjadi DG baru Felda, Isa pula dapat yg di idam2kan sebagai pengerusi KPF, maka lengkaplah resepi Tomyam pedas ciptaan Cef Isa Samad, Isa dan Kuncu2 dah dapat tawan Felda. Apa kita boleh buat kan !!!! akan terlerai sudah kisah org2 Isa Samad terokai Felda... ???? Kita hanya dapat berdoa agar Felda dihindari dari perasuah, org2 rakus dan org2 yg GILA KUASA ???? Wallahualam, Amin"

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 ulasan:

lompinlai berkata...

Dalam Felda siapa kaki ampu,bodek, ikut semua rentak bos,bolih buat itu ini pasti cepat naik pangkat se kelip mata bebanding yang lurus bendul buat kerja siang malam.

Kalau Bos pula ada semangat kenegerian, lagi parah sampai tua tak naik pangkat.

Omar Sahlan berkata...

kekadang simpati tu ada pada diri kita...
Ikutlah peraturan..biar rezeki itu berseh....

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong