INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.WHATSAPP 0163520795

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Isnin, April 08, 2013

PAS Pahang tanding 21 Dun, 6 parlimen


TEMERLOH: Pesuruhjaya PAS Pahang, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man mengumumkan PAS akan bertanding di 21 kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) pada Pilihan raya Umum ke-13 (PRU13) nanti.

Bagi kerusi parlimen pula, Tuan Ibrahim berkata, PAS akan bertanding enam daripada 14 kerusi, manakala selebihnya lima akan ditandingi PKR dan tiga DAP.

Dun-Dun yang akan ditandingi PAS ialah N2 Jelai, N3 Padang Tengku, N8 Dong, N9 Tahan, N11 Pulau Tawar, N12 Beserah, N15 Tanjung Lumpur, N16 Inderapura, N17 Sungai Lembing, N19 Panching, N20 Pulau Manis, N21 Peramu Jaya, N24 Luit, N26 Chenor, N28 Kerdau, N29 Jengka, N32 Kuala Semantan, N36 Pelangai, N37 Guai, N40 Bukit Ibam dan N42 Tioman.

Manakala parlimen pula ialah Jerantut, Kuala Krau, Temerloh, Bera, Maran dan Rompin.

Mengenai calon, Tuan Ibrahim berkata setakat ini beliau baru mengumumkan tiga calon Dun dan satu parlimen semasa ceramah jelajah treler Negara Berkebajikan PAS sepanjang empat hari berakhir kelmarin.

"Ketua Pemuda PAS Nasrudin bertanding di Parlimen Temerloh, Syed Hamid kekal di Dun Kuala Semantan, Timbalan Pesuruhjaya Yusof Embong bertanding di Panching dan Rosli Abdul Jabar di Tanjung Lumpur," katanya dalam sidang media di pejabat PAS Pahang, semalam.

Tuan Ibrahim berkata baki calon akan diumumkan pada malam Himpunan Rakyat di Taman Indera Sempurna pada 7 April ini. Manakala ketiga-ketiga parti akan mengumumkan semua calonnya pada 11 April tetapi bergantung kepada tarikh penamaan calon oleh SPR.

Mengenai peluang PR di Pahang, Tuan Ibrahim yang juga Ketua Penerangan PAS Pusat berkata, beliau optimis memandangkan sambutan dan mood rakyat pada masa ini.

"Kita menjangkakan undi kaum Cina melonjak kepada 75 peratus di Pahang iaitu setara dengan peringkat nasional. Jika PR berjaya 47 peratus saja undi Melayu dan sokongan kaum lain kekal, PR mampu menang dengan majoriti mudah," katanya.

Sementara itu mengenai kemungkinan berlaku fenomena calon bebas pada PRU kali ini, Tuan Ibrahim berkata parti itu akan bertindak tegas jika ada ahli PAS yang bertanding Bebas.

 http://pru13.pas.org.my/index.php/berita/501-pas-pahang-tanding-21-dun-6-parlimen
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong