INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.WHATSAPP 0163520795

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Selasa, April 09, 2013

SUMBANGAN TABUNG LAHAD DATU DARI PAKATAN RAKYAT TIDAK LAKU ??


Sumbangan cek RM30k daripada PAKATAN RAKYAT NEGERI KEDAH kepada Tabung Kebajikan PDRM untuk kebajikan keluarga mangsa korban d Lahad Datu telah ditolak oleh pihak IPK sebentar tadi.

Derma pun main politik jugak ke?


ALOR SETAR – Pimpinan Pakatan Rakyat (PR) Kedah kecewa dengan Polis Diraja Malaysia (PDRM) kerana tidak mahu menerima sumbangan daripada penyokong PR untuk disalurkan kepada wira-wira negara yang terkorban dan tercedera di Lahad Datu.

Dato’ Ir Amiruddin Hamzah berkata bahawa beliau agak kesal apabila pihak PDRM tidak mahu menerima sumbangan untuk diserahkan kepada wira-wira Lahad Datu, sedangkan ini merupakan sumbangan daripada rakyat.

Beliau berkata demikian semasa sidang media berkenaan PDRM tidak mahu menerima sumbangan wang daripada penyokong PR kepada Wira Lahad Datu, di Mess PDRM Alor Setar.

“Sumbangan-sumbangan ini adalah hasil kutipan daripada penyokong-penyokong PR Kedah dalam program-program yang dianjurkan. Kita telah umumkan bahawa kutipan ini adalah khusus untuk mangsa-mangsa yang tercedera dan terkorban di Lahad Datu.

“Selepas ini kita akan bincangkan bagaimana sumbangan ini dapat juga disalurkan kepada wira-wira Lahad Datu. Mungkin kita akan cari mangsa-mangsa tersebut di kawasan utara ini yang lebih dekat dengan kita untuk diserahkan terus kepada mereka,” katanya dalam nada kecewa.

Beliau meyakini bahawa sumbangan daripada parti politik kepada perwira Lahad Datu ini memang wujud. Tetapi beliau akan siasat terlebih dahulu sama ada wujud atau tidak sumbangan seperti ini. Sepatutnya perkara ini tidak berlaku kerana ini merupakan sumbangan daripada rakyat dan beliau menyifatkan seperti terdapat ‘double standard’ dalam kes ini.

Sementara itu, sebelum ini PR Kedah sudah dimaklumkan bahawa sumbangan tersebut boleh diserahkan kepada PDRM di Mess PDRM Alor Setar. Namun, apabila tiba hari penyerahan sumbangan tersebut, pihak PDRM tidak dapat menerima sumbangan tersebut atas alasan tidak dapat menerima sumbangan daripada parti politik. Hal ini menyebabkan banyak pihak yang terkejut dan kecewa.

http://pkrl.blogspot.com/2013/04/gempar-sumbangan-tabung-lahad-datu-dari.html

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong