INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.WHATSAPP 0163520795

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Isnin, Jun 17, 2013

KERAJAAN ISLAM TURKI .. HORMATI KEMENANGAN CARA BERSIH..

Perdana Menteri Republik Turki, Recep Tayyip Erdoğan berucap di hadapan penyokongnya dalam perhimpunan yang dianjurkan oleh Parti Keadilan dan Pembangunan (AKP) di Istanbul.

Perhimpunan tersebut membawa mesej 'Hormatilah Kehendak Rakyat'.

Sebahagian petikan dari ucapan PM Turki:

> Saya mahu katakan kepada Kesatuan Eropah (EU) agar jagalah batas sempadan kamu, adakah kamu memiliki autoriti asal untuk mengambil sebarang keputusan menentang kami? Saya tidak mengiktiraf dengan keputusan-keputusan EU kerana Turki bukanlah negara yang memiliki keanggotaan penuh EU.
> Saya mahu bertanya kepada semua yang berada di Istanbul..jawablah dengan suara yang kuat agar kesemua bandar-bandar di Turki dan dunia mendengar jeritan kamu serta mereka yang merancang mahu merosakkan Turki menggeletar di hadapan kaca televisyen..mereka semua sedang melihat  kita. 
Erdogan: Adakah kamu semua berdiri teguh di sebalik demokrasi?

Orang ramai: Yaa.

Erdogan: Adakah kami melaksanakan undang-undang?

Orang ramai: Yaa.

Erdogan: Kamu semua akan pertahankan kehendak rakyat?

Orang ramai: Yaa.

Erdogan: Adakah kamu semua menyokong saya?

Orang ramai: Yaa.


> Kita adalah anak cucu cicit Empayar Seljuk yang mana telah menghimpunkan Timur Tengah di bawah satu panji..kita juga adalah anak cucu cicit Empayar Uthmaniyyah yang telah menghimpunkan 3 benua di bawah satu panji.> Erdogan menceritakan, salah seorang ahli parlimen pembangkang mewakili Parti Rakyat Republik (CHP) telah berkata kepadanya, "permasalahan kami bukannya di Dataran Taksim tetapi dengan kerajaan," Lalu Saya (Erdogan) berkata kepada mereka, "sesiapa yang mahu menjatuhkan kerajaanku dia mesti bekerja keras untuk memenangi pilihanraya parlimen akan datang dan bentuklah kerajaan."


> Dalam ucapan, Erdogan menuduh ahli-ahli parlimen dari parti pembangkang CHP menyokong dalang di sebalik kejadian yang berlaku (demonstrasi Dataran Taksim). Beliau menegaskan, ini adalah cara mereka (politik/dasar) kerana mereka telah gagal dalam peti undi.
> "Hari ini tidak ada sesiapa pun dari ratusan ribu yang telah datang berhimpun membawa molotov (bom petrol) atau teringin membuat kerosakan dan membakar," ujar Erdogan.


> Wahai siaran-siaran berita antarabangsa; BBC, CNN, dan REUTERS..sembunyikanlah gambar ini dan sembunyikan pemandangan ini..pada beberapa hari yang lalu, kamu telah menyiarkan rakaman-rakaman dan berita yang mengelirukan tentang Turki. Jika kamu semua mahu mengambil gambar tentang Turki, datanglah ke sini yang menampilkan pemandangan sebenar Turki.Sumber:
16/06/2013, jaringan sosial 'facebook' AkPartiyiSeviyoruz melalui facebook Hurriyah Wal-Adalah di Mesir
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong