INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Isnin, Jun 08, 2015

PERLUKAH MAZLAN ALIMAN TOLAK AJK PAS PUSAT ???


Kalau kita lihat kedua dua senarai ini dan jika benar senarai ini ujud dalam muktamar baru baru ini yang tersebar luas laman facebook ,saudara Mazlan Aliman tersenarai dalam kumpulan B sedangkan kemenangan memehak pada kumpulan A , hanya Mazlan Aliman sahaja menang dari kumpulan B.
 Mengapa Mazlan boleh menang ?? ini yang menjadi tanda tanya ...Kalau kita lihat salah satu nama dari senarai A sudah dikeluarkan ia itu Nuridah Salleh maka disini kekosongan berlaku ...disini perwakilan berfikir tanpa pedoman dari senarai, siapa yang layak mengantikan Nuridah dan Mazlan difikirkan layak kerana isu Felda ?....

Moralnya adakah perwakilan berfikir tentang Peneroka ?? kemelut Peneroka?? masaalah Peneroka ???
Adakah Mazlan ibarat  "tak ada rotan akar pun berguna" ???....

Jawapanya ada pada Perwakilan semua ....


KUALA SELANGOR - Ahli Jawatankuasa Pas, Mazlan Aliman mempertimbangkan sama ada masih mahu kekal atau keluar daripada kepimpinan parti.
Perkara itu ditegaskan beliau semasa sesi penggulungan Muktamar Pas kali ke-61 semalam.
Menurut beliau, perkara itu bermain di fikirannya sebaik melihat perkembangan yang berlaku dalam pemilihan Pas tahun ini.
"Saya sudah sebut pandangan saya (letak jawatan) di Facebook semalam (Jumaat) memang saya terluka dalam perkembangan dalam Pas.
"Saya akan umum sama ada kekal atau urus NGO saya, saya tak nak buat polemik dan saya mahu buat kerja," katanya.
Menerusi status Facebooknya, Mazlan berterima kasih kepada perwakilan yang masih memberi kepercayaan kepadanya untuk penggal akan datang.
Bagaimanapun, kemelut dalam parti telah memberi kesan yang mendalam kepada dirinya.
"Sebagai manusia biasa dan penglibatan Pas sejak tahun 1986, situasi ketika ini paling mencabar dan menuntut kesabaran yang tinggi. Apatah lagi ramai rakan akrab puluhan tahun berjuang dan berkorban telah tewas dalam pemilihan.
"Saya amat sedih dengan suasana ini dan mengganggu emosi saya, ia detik yang sukar, kepada Mu Ya Allah, hamba Mu memohon pertolongan," tulisnya kelmarin.
Katanya, dalam tempoh satu atau dua hari ini beliau akan membuat keputusan sama terus kekal dengan barisan kepimpinan yang baharu atau melepaskan jawatan itu.

Sebaik selesai memberi ucapan Mazlan dilihat mengalirkan air mata dan berpelukan bersama beberapa ahli jawatankuasa Pas.


Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 ulasan:

sizzly7761 berkata...

Letaklah jawatan...bagi geng Ustaz pulak perjuangkan masalah peneroka...sementelahan saudara dan rakan profesional dan progersif di tuduh sebagai pengkhianat, liberal dan pewala DAP... apalagi yang perlu saudara tunggu! Takkan nak tunggu kena halau..atau saudara bersedia jadi kuli kepada ulamak chai? Tepuk dada tanya hati..

Unknown berkata...

mazlan, kalau anda bukan ustart(motor), sila letak jawatan.

anda tk diperlukan dalam PAS, nnti anda menyusahkan kerja2 PAS.

mengenai nasib peneroka felda tu.. senang je.

PasUG pun dah bercinta dgn umno, sudah tentu kena berbaik dgn najib... maka PAS boleh bela peneroka hasil hubungan cintanya dgn umno.

IrWrWs berkata...

Komen kurang cerdik.. dia dah dipilih ..macamana nk halau.. ?

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong