INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.WHATSAPP 0163520795

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Rabu, Mac 10, 2010

PAS Pahang Akan Ambil Tindakan Undang-Undang Terhadap Penahanan Mazlan


KUALA KRAU: Pesuruhjaya PAS Pahang, Dato’ Tuan Ibrahim Tuan Man PAS berkata PAS negeri sedang mengkaji untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap Felda dan pihak Polis berhubung penahanan Pengerusi Persatuan Anak-Anak Felda Kebangsaan (Anak), saudara Mazlan Aliman berkaitan isu dialog bersama peneroka Felda Lembah Klau, Raub, semalam.

Pahangkini.net sekitar jam 10.30 pagi tadi telah menghubungi Mazlan tetapi masih belum dapat bercakap kerana dipercayai masih ditahan di ibu Pejabat Polis Daerah Raub.
Menurut Tuan Ibrahim penahanan Mazlan merupakan tragedi amat malang kepada demokrasi dan merupakan pencabulan undang-undang yang amat ketara berrlaku dalam negara yang dianggap bebas.

“Penahanan Mazlan merupakan pencabulan undang-undang terhadap kebebasan bersuara dalam negara yang Umno sendiri dakwa mengamalkan demokrasi yang bebas. PAS Pahang dukacita Mazlan ditahan hanya kerana satu laporan daripada pengurusan Felda.

“PAS Pahang sedang meneliti penahanan Mazlan. Kita juga sedang berbincang dengan pasukan perundangan kita untuk mengambil tindakan sewajarnya termasuk menyaman pihak terbabit,” katanya kepada Pahangkini.net sebentar tadi.
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong