INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.WHATSAPP 0163520795

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Ahad, April 11, 2010

MENTERI KITA ...ORANG KITA...BANGSA KITA

MENTERI KAT MALAYSIA NI SEMUANYA BODOH TAPI BUAT-BUAT PANDAI

بسم الله الرحمن الرحيم

TIMBALAN MENTERI INI CERDIK MACAM PAK PANDIR


Pak Pandir menoreh di Manek Urai....

APABILA membaca kenyataan seorang Timbalan Menteri yang pernah menoreh getah sewaktu PRK Manek Urai dulu di sini, aku merasa hairan bagaimana beliau boleh dilantik menjadi Timbalan Menteri. Kalau kita cop dia ni bangang, sahih puak-puak Umno ni akan melenting marah pasal mungkin dalam Umno bukan dia seorang saja yang bangang. Aku malas lah nak kata dia ni bangang kerana nak jaga hati puak-puak Umno. Biarlah aku kata Timbalan Menteri tersebut memang cerdik seperti cerdiknya Pak Pandir.

Timbalan Menteri tu kata, semenjak PR memerintah beberapa buah negeri tiada apa perubahan langsung. Kesemua pembangunan yang ada di semua negeri PR memerintah sekarang adalah warisan dari kerajaan Bn. Begitulah tahap pemikiran seorang Timbalan Menteri yang paling cerdik dijumpai oleh Umno. Masakan beliau tidak tahu yang diwarisi oleh Kerajaan PR sekarang dari Umno/Bn hanyalah hutang piutang? Tidak percaya lihat saja lah laporan Audit Negara yang baru-baru ini dikeluarkan. Hutang terpaksa dibayar, maka Kerajaan PR terpaksalah cuci `najis' yang Umno/Bn tinggalkan di merata-rata tempat sewaktu mereka memerintah.

Sepatutnya sebagai Timbalan Menteri, beliau mestilah membawa fakta dan hujah yang bernas untuk meyakinkan rakyat. Bukan dengan cara bercakap seperti budak-budak tidak bersekolah. Kununnya tiada sekolah didirikan semasa pemerintahan PR. Kalaulah Muhyiddin dengar kenyataannya, tentu Muhyiddin bertambah lembam mukanya kerana memalukan kementerian di bawahnya. Inikah pemimpin yang ingin diangkat oleh orang-orang Melayu untuk membela nasib mereka? Bercakap pun guna kepala lutut, bagaimana hendak memikirkan nasib orang-orang Melayu? Memang patut pun orang seperti ini duduk dalam Umno kerana orang yang cerdik tidak akan terliur berada di dalam Umno.- wfauzdin.blogspot.com

ARTIKAL ASAL DARI SINI

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 ulasan:

TUKANG KATA berkata...

Hai..

gawat2..

memang terserlah bangangnya!

HAAHAHA

gayapeneroka berkata...

malu ..malu aku orang felda atas percakapan dia...

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong