INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Rabu, Jun 30, 2010

SAYA SETUJU SAMAN SUARA KEADILAN

Dua bulan yang lalu 4 orang pelajar dari Institusi Pengajian Tinggi datang berjumpa saya untuk ditemuramah berkaitan dengan blogger .
Antara perkata yang saya perkatakan ialah "jangan sesekali memperlekehkan Felda kerana felda yang terbaik untuk orang melayu..tetapi kerana tangan-tangan politik meyebabkan felda banyak masaalah..."

Apa rasionalnya Felda nak saman Suara keadilan..?
Apakah itu langkah terbaik yang Felda pilih..?
Mengapa Felda tunduk dengan kehendak umno (Dato' Ahmad Mazlan)..?
Adakah Ketua-ketua Peneroka tahu keadaan sebenar...?.atau yes man depan ketua ...?..atau tak perlu berfikir lalu semuanya benar...?

Dalam Suara keadilan tajuk utama "Felda bangkrap" isi dalam apa dia...?...
Sebagai contoh membungkus nasi yang dah berbau lalu ditulis diluar "nasi basi"..bukankah lama kelamaan ia akan basi juga....?...

100% peratus saya tidak setuju Felda menyaman Suara Keadilan tetapi saya setuju 100% dan menyokong penuh UMNO menyaman Suara keadilan dalam kes ini.

Kalau perkara ini tidak benar, Felda sepatutnya buat satu laporan kedudukan yang sebenar...Peneroka ternanti-nanti perkara ini....kita ada Suara Felda.... Kita ada Ketua Peneroka...Kita ada Pengurus Rancangan...Kita ada JKKR...

Kita sama-sama perbaiki kelemahan dalam felda ...biar orang dalam felda sahaja yang membaikinya jangan ada campur tangan orang luar...
Kita tidak mahu bangunan Felda terbakar lagi dengan dekumen sekali.....

Felda tidak perlu melabur diluar ...
Felda sepatutnya membuka kilang-kilang gergasi berasaskan sawit disetiap gugusan felda....
Kilang sabun....kilang minyak....kilang tayar......dan sebagainya...
Baru generasi kedua ada kerja....
Bukanya mengajak berdemo dan bersukan.....
Habis sukan ...habis demo....apa yang dia dapat...?
Dapat sepuluh dua padan dengan rokok jer...

Felda sepatutnya tidak terikut-ikut rentak politik...
Felda tidak sepatutnya membazir duit dengan kes saman-menyaman ini.....

Biar UMNO yang buat ....kerana umno banyak duit.....dalam kes ini belum tentu umno menang.....

Tapi saya yakin umno tak akan buat saman ini.....ini cuma ajenda politik sahaja...kalau nak saman juga dia suruh Felda lepas tu dia menyorok belakang pokok......kalau berlaku sesuatu..bukanya dia ...tapi Felda ...dia lepas tangan....

Kita juga yang rugi ...habis duit felda .....

Saya ulang sekali lagi...saya setuju umno menyaman Suara Keadilan dalam kes ini ...

Apabila ia dibicarakan dalam mahkamah kedua belah pehak membawa hujah....

Baru dunia tahu kedudukan sebenar felda.....
Baru Peneroka tahu kedudukan yang sebenar yang baik itu tetap baik dan yang tak betul kita perbaiki....

Dalam mahkamah mana boleh tipu......

Itu sebabnya saya setuju Umno saman Suara Keadilan.....

Kalau ada orang tanya "umno mana boleh saman Suara Keadilan sebab ini kes Felda ...Beritahu dia ..undang-undang dia buat tepuk dada tanya diri.."


Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 ulasan:

lompinlai berkata...

Agak-agak mana punya peguam UMNO nak ambik kes saman suara keadilan?

Kalau Felda rasa betul apa fasal nak takut. Saman....lah

Tanpa Nama berkata...

I bukan warga felda neither my father or great grand father, I nak tanya pada Reegional GM felda A\bdul malib Abd rani yang galak sangat tu... En Malib boleh tak terang kan kepada warga felda yang bawak sepanduk tu, berapa banyak felda rugi.... dan mengapa tiada penyata kewangan yang felda buat dan mengapa tidak sesiapa pun yang tahu keadaan kewangan felda.... en mutalib tahu ke ..... seratus peratus.... jangan. dosa mengelirukan orang lain en mutalib tanggung sendiri.

Tanpa Nama berkata...

Pakcik2 & makcik2 serta anak felda yang berjaya... kalau nak tahu buar demontrasi suruh felda nyatakan seluruh kewangan felda dari dulu hingga sekarang... lepas baru buat comments..... selidik dulu.... jangan jadi hang jebat ... tapi mati macam katak....

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong