INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Jumaat, November 18, 2011

MBFM FELDA DALAM FACEBOOK

Dato Lan Rms

apasal org2 kuat MBFM negeri / wilayah xda post status kt wall ni ye..?...heran jugak... xkan nk aku sebut name satu prsatu...klo teros brdiam nnti org2 lain prtikaikan plak prlantikan anda...



Mustaza Mustafa

Tuan Anuar Manap n the geng MBFM semua, saudara boleh war war kan projek jutaan ringgit kat tenggaruh tu kepada semua, kerana itu bukan projek underground, sampai sekrng pun rmai org tak tahu tu projek apa. kami nak muatkan dlm majalah peneroka pun tak boleh sebab tiada siapa yg nak amik tahu. jgn jadi diam2 ubi berisi, kita perlu beri tahu org agar MBFM mempunyai satu komitmen yg besar terhadp msyrakt felda. tolong lah wahai AJK tertinggi MBFM kalau tuan anuar terlalu sibuk, sdr pun berhak buat hebahan di sini.maaf yo.


Emizan Abdul Majid

Saya amat bersetuju dgn sdra mustaza. Kongsikan segala xtvt yg telah dan bakal dilaksanakan agar semua warga dan generasi Felda dpt maklumat terutama generasi Felda yg berada di luar kawasan. InsyaAllah dan bersama la kita manfaatkan wadah SWF ni.


Khairul Noor Razman Abidin

biasalah mana tau boleh guna jln singkat ker parlimen...lubuk kelisa felda nih hahahahaah


Dato Lan Rms

itula silap nyer jika Mjlis belia tpengaruh dngn politik hnggkan pngrusi pon dri klngn PEMUDA...


Khairul Noor Razman Abidin

taip jer nama syumaimi rameli kat carian tu.....hari tu pernah tanya dia pasal peranan mbfm utk masyarakat felda@politik.....mcm dijwbnya.....nak tggu jg statment dia dlm wall...rindu plak nak dgn statment dia...hmmmmmm


Wan Joe

Hari ni, yg duk atas2 tu sibuk utk MELOBI DIRI & Mpromosi Peribadi. Buat program yg KONONNYA utk belia2 walhal apa yg dibuat tu takde impact apa sgt pun. Melobi nk jd calon2 kot... :)
Dari segi Perjuangan dlm MEMBELA nasib Generasi Baru Felda hari ini, ada x nmpk apa2 yg MBFM bantu secara serius especially dr sudut Pembangunan Ekonomi? Ada tak belia2 yg betul2 berjaya di setiap rancangan hasil usaha MBFM? Makin ramai yg TUTUP kedai ada la... Ini pemerhatian sy shja... :)
Kdg2, dapat di lihat bahawa hari ni MBFM yg lebih BERPOLITIK dari PARTI2 Politik!


Khairul Noor Razman Abidin

Wan Joekarang kena blacklist karang...hmmmmmmmmmmmm


Mustaza Mustafa

Wan joe...mu jangn lebih...nti blck list. Ngra lom merdeka spenuhnya ni.


Mustaza Mustafa

He he...wan joe ada cable bosar...mana leh black list. Tapi pndgn dia ada bernas dan logok, prg mcm ni kita skong.

Khairul Noor Razman Abidin

Mustaza Mustafa kekadang biarpun berbeza pendapat yg baik ttp disokong..yg buruk kita bertambah baikkan lg..jgn jd tambah teruk sudah...dgr pandangan semua pihak.....hmmmmmmmmm

Mustaza Mustafa

Tul tu khairul, cork perbincgan yg kita lahirlan disini juga dpt menunjukkan kmtagan kita.

Khairul Noor Razman Abidin

tp mmg serius sy tak nampak lg peranan MBFM..selain dr buat karnival dan aktiviti sukan sahaja..tu semula keluar duit...yg masuk duit tak nampak lg...kalu projek2 yg gagal ada ler hmmmmmmmmmmmmmm

Wan Joe

Bro Khairul: Kita tengok apa yg blaku d Chini aje. Yg sbnrnya kita nakkan NGO yg ada d Felda dpt FIGHT bg pihak Generasi Baru Felda selaras dgn Teras Misi 50 tahun kedua Felda yg mn utk membela & mperjuangkn nasib Generasi Baru Felda t'utamanya dr sudut EKONOMI... Tp, hr ni mbfm tolong fight isa samad duk kat KPF dn run kan FGVH boleh la... Mungkin depa nk bela nasib & ekonomi diri sendiri kot... Hik3

Gaya Peneroka

x nak komen la...sebab memang ia pun wan joe tulis tu

Dato Lan Rms

bisnes + politik = cepat kaya / dpat tender projek .... klo pengrusi asyik nak ikut ckap pengrus jawab nyer minom teh o jela belia2 kt kedai kopi....

Syumaimi Rameli

Salam hormat. . Terima kasih tuan2 sekalian yg masih prihatin pd MBFM. Cuma keperihatinan tuan2 lebih cantik dan manis kalau diterjemahkan melalui tindakan .cadangan dan menghulurkan bantuan. Hari ni kita tgk lebih ramai tukang komplen dari tukang bantu.

Emizan Abdul Majid

terima kasih kpd sdra syumaimi yang sudi memberi sedikit komen di ruangan SWF ini. Jadi saya harap sdra dapat terus sama-sama membantu para warga belia di SWF ini dgn menterjemahkan segala aktiviti dan agenda yang telah dirancang. Bila ada komplen bermakna perlu adanya pembaharuan dan perubahan semada dari segi komunikasi, penyampaian dsb. InsyaAllah..

Pu Ling

bukan nk jd tukang komplen.....tp sekurang2nya org diatas dapat menilai sendiri apa yg berlaku,kami dibawah x nampak yg diatas sepatutnya bleh melihat kenapa ramai yg jadi tukang komplen,,,yg dirancang x pernah sampai kepada kami,,,,adakah mbfm ni hanya untuk org2 yg mempunyai jawatan atau kepentingan????buat satu group wall sendiri supaya senang kami nk follow anak2 felda skrg da ramai yg ada pc@laptop untuk mengetahui perkembangan mbfm....

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong