INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Ahad, Jun 10, 2012

ISU FGVA YANG MENARIK DI FACEBOOK


ini bukan soal free@Mohd Shukri Mat Lui tapi soal hak!!! org luar (bumiputra) sumer dapat 5,10,100,1000 lot sorang apply melalui MITI tak masuk orang awam(cina,keling) kt online Maybank 2U sekarang(pegi check)...dan tak masuk lagi beribu-ribu lot untuk KWSP, PNB, Tabung Haji... memang kayalah orang dah dah kaya....aku komen bukan sebab politik tapi fakta sebenar....walaupun aku dan kawan kawan dapat berpuluh ratus lot still tak puas hati sebab bapak aku as a peneroka...dari RM2 billon lebih saham diapongkan, RM3640 jer sorang X 120K peneroka = tak sampai sejuta pun dari 2 ribu juta...tak adil betul...$#@&^$#&^%*&^(*&*
Top of Form
Suka ·  · Ikut · hari Ahad, pada pukul 1.36 ptg

Kenapa ya peneroka diberi 800 unit jer x 4.55= 3.640.00 tak sampai satu lot pun...ni gara2 pembangkang lah ni..kata tanah boleh tergadai...chit....
tu la pasal..ssy pon rase cam x adil jer..tp nk wat camne sain jer la..minta pihak atasan tlg ambil perhatian perkare ni...sbb mmg sgt2 x adil..
Yusaini Masiran strateginya, daripada mereka memberi peneroka blueform(saham free) kenapa tidak mereka memberi peneroka 15k tunai...mungkin atas nilaian atas harga 4.55 seunit adalah 3.5k unit saham free...dan peruntukan saham tersebut lebih baik dijual atau diberi pada kroni2..peneroka rasa gembira, kroni gembira, mereka pun gembira...semuanya gembira...hehehe...
peneroka dapat tulang yo, isi semua org lain sanglap.....hehehhe
Bila masa plak PEMBANGKANG boleh buat keputusan untuk FELDA.....
Hahahahaha....
Bersyukurlah apa yang dapat tu...
Sokong kuat2...
Orang lain yang dapat nikmat....
Harta orang lain yang digadai...
Orang lain yang dapat habuan...
TERIMA KASIH FELDA!!!!!
hari Ahad, pada pukul 8.40 ptg melalui mudah alih · Suka · 1
peneroka kene tipu ker....
Nak tahu kena tipu ke x tunggu je la.....
tp rase2 nye dh kene tipu pon....800 unit jer cam x logik jer...
apa apa pun.saham fgvsb adalah lebih baik dari facebook"kata kata Perdana Menteri anda"
20% tbug amnah utk pneroka xde plak sbut..lgla tiap2 thun dpt...kpf lg..byk gk.
hari Ahad, pada pukul 9.15 ptg melalui mudah alih · Suka · 1
Dari mula dah kena tipu pn xsedar...
Xnak percaya....
Skrg tgk mcmana plak hal pinjaman biaya beli saham dan tunggu plak hasil yang dituai....
PM dah janji UNTUNG....TUNG....TUNG...TONG...
hari Ahad, pada pukul 9.57 ptg melalui mudah alih · Suka · 2
ada peneroka yg kata saham 800 unit tu free je felda bg...kesian..berjuta abis bg penerangan tapi idup2 kena auta..tak sedar sebelum ni dah signature borang pnjaman
tu la patut nye blue form ni free x yah bayar tp ni kene buat pinjaman lak...setahu sy pink form n white form je kene bayar,,,klu betul yg 810 unit tu kene bayor mmg sah la kene tipu...hmmmmmm
kan awal2 aritu dah sign borang loan..kalau bukan untuk bayar saham ni untuk apa lak borang loan bank tu?
tu la pasai..igt kan blue form lain dan pinjaman lain rupe nye pinjaman tu nk bayor saham blue form yg sepatut nye free...mmmmm
sebab dapat 800 unit sahaja kena tanya 8 org yg buat bantahan supaya kpf tidak disenaraikan... mgkn klau kpf disenaraikan beribu-ribu unit peneroka akan dapat.. sbbnya skrg ni kpf tiada kepentingan dalam listing ini.. itu sbb peneroka dapat sikit...
kalau KPF masuk pon portion tu still sama..function KPF tu yg diambil alih oleh trustee bodies yg ditubuhkan tu
walau apa pun klau nak terima kita terima ... klau x nak terpulang... klau sudah tertulis rezeki kita setakat itu alhamdulillah.... terima seadanya... syukur..
bukan tamak tapi kesian kat majoriti peneroka yg tak ta tentang saham ni..
Agak2 korang pengagihan saham nie bersih dan adil tak?Bagaimana dengan petugas teknoplant dan pekerja tempatan FGVP...melopong,tapi bagaimana dgn top man,brape juta plak depa perolehi..?
Mungkin ade terlepas pandang, mmg hanye 800 unit untuk peneroka tetapi peneroka akan dapat 20 % dari keuntungan setiap tahun..ia akan berkekalan sampai bile2..banyaangkan akan dapat untuk RM 2b.. so brape akan peneroka dapat?banyak gak tu..tb2 tahun..dibandingkan dgn staff FELDA yg hanya dpt saham lebih tp xde rs keuntungan..
Kuza Saharom ‎*akan dapat keuntungan..
DAPAT SIKIT BISING DAPAT BANYAK KANG CAKAP HUTANG BANYAK KALU RUGI,TAK FAHAM BETUL ORANG MELAYU NI,BERSYUKURLAH WALAU SEDIKIT PUN JADILAH,HUTANG PULAK TU,KALAU CASH OK GAK
boleh explain ".....peneroka akan dapat 20 % dari keuntungan setiap tahun..ia akan berkekalan sampai bile2..banyaangkan akan dapat untuk RM 2b.. so brape akan peneroka dapat?banyak gak tu..tb2 tahun.." camne tu?
keuntungan 20% daripada hasil keuntungan fgvh akan disalurkan kepada peneroka melalui tabung amanah fgvh....dan ia akan berterusan sampai bila2....klau peneroka meninggal dunia waris pula akan menerimanya dan tidak akan berhenti setakat peneroka sahaja. ctnh: 20 % daripada 2b bahagi jumlha Peneroka.
mane fakta yg anda dpt kami seranta dapat n lebih banyak pd peneroka..
org asyik cakap pasal unit saham yg sikit, tp org xckp pun pasakl keuntungan yg kekal 20 %.. aduhai ..dl bising pasal nk listingkan now bising lak pasal saham..
Sabar Puan. Rakyat bertanya tu, jawab dengan berhemah. Takut tertukar kaler nnt. Ahaha...
haha..ni radzi Persada ek?buat ape skrg?
so seranta dapat berapa unit?
Aik?? Boleh tanya pulak saya buat apa?? Kenal atau x ni?
sy xdapat pun, abah sy dapat la ..hihi.Mohd Radzi Mansor kenal la radzi..mane la akk tau awak buat ape..hihi
mesti ayah Kuza Saharom dapat free je 800 unit
Kuza Saharom.... Ye ker xdpt apa2.....Xbaek bohong. Ahukk2
Ka Mal......tak payah perli2
sy lihat ramai kat fb komen punya handal,jom lah komentarkan pada ibu pejabat felda jika benar2 mahu bntu peneroka?
geng2 gen 2 siap bagi memo ke SC untuk tanya apa yg belia dapat dari listing pon xde reply ni kan pula kalau terus ke ibu pejabat felda..dah tentu kakitangan dapat 3 ribu unit kang kalau tolong peneroka berkurang lak unit yg mereka dapat tu
aah ye ..apa cete ngn memo yg d e-mail ke SC hr 2???
bukan email kak Saba Imam..diaorg hantar by hand..xde respon la gamaknya tu sebab dah kat final stage dah tunggu hari je
 abg kk saba dh tarikh akhir form 2 dia e-mail je... ke SC..may be yg lain2 htr by hand..
kena panjat pakai persatuan n peguam baru jalan
dr awal aku xsetju cara pelaksanaan listing nie....cuma nak tanya....SC da setuju ke untuk listing kan saham nie ek...
takkan la tak jadi...dah sign mou ngan louis dreyfus dan vitol..huhuhu..
ada yg kata SC belum bg keputusan lg...kita ni dgr hujung2 je...smuanya x pasti...org yg bnr2 tau & pasti x nk pulak bgtau dgn jelas & yakin.........
itula...last dengar katanya SC belum buat keputusan...itu sy tanya..kot2 ada statement terbaru....orng pencen da x kak Saba Imam sahamnya...
huuuu mana ada, pesara d kira x mmberi sumbangan...........staff yg bertugas x cukup 1 thn pun x dpt..pastu x sama pulak....byk gak kategorinye.....x sama smua org..x pe lah yg penting hak peneroka...patut stakat 800 unit x yah lah loan bank..jimat 200 yuran proses..buka akaun cds dh la...
xpela kak...kita tunggu apa akan terjadi plak...nampak sgt ini semua ada udang sebalik batu....
800 unit .berapa hinggit je untung nye.mana ada tranfomasi.cuma dapatlah peneroka berjinak jinak dgn pasaran saham.sebenarnyaada baik nya dpt tawaran saham sikit ni.kalau banyak pun baik juga.semua nya ketentuan allah.tapi berusaha lah kita menambah saham yang ada.terutama saham akhirat
Btul lah Shiful Aidil kalau telus,jujur nape x d perjelaskan betul2kan..apa masalahnye buat kerja yg merumitkan...masih ada tekateki..x berubah2 pula unit2 & lot2 saham...??
da malas nak ceta lebih2...rasanya macam "depa" tue pekak je..xmahu nak dengar....dr dulu....kita confius pasal perjalanan listing nie...sikit demi sikit..kebenaran terbongkar jua...nt akhirnya..felda yg dulunya milik peneroka...jadi la milik orang lain akhirnya....
dah keluar prospectus tu consider dah dapat approval la tu dari SC kak Saba Imam n Shiful Aidil..xde approval mana boleh keluarkan prospectus
untuk lot MITI pon diaorg dah mula buat banker cheque untuk bayar harga saham yg diaorg dapat so mmg takkan kensel dah listing ni
tak payah nak pening kepala .....
Tunggu je apa hasilnya....
Dah diberi maklumat masih tak terima...
kita tunggu ke"UNTUNG"an yang mereka dengar selama ini kekal sejauh mana.....
20 jam yang lalu · Suka · 1

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Peneroka dan anak-anak dah lupakah cerita jutawan peneroka di Negeri Sembilan dan Selangor. Itu semua kerja UMNo tetmasuk wakil rakyat dan menteri besar. macam tu pun peneroka masih percaya pada UMNO dan menterinya yang terang lagi bersuluh berniat jahat pada peneroka dan felda. Mereka nampak itulah lubuk emas yang masih ada untuk mereka rompak. Selepas peneroka di negeri Sembilan dan Selangor nak jadi jutawan, Felda Ijok juga dikatakan mahu dijadikan lapangan terbang. Peneroka juga gembira kerana nak dapat durian runtuh. hingga kina taka ada apa khabar beritanya. Semoga Felda Ijok terselamat daripada penipuan peringkat tertinggi dalam UMNO.

Omar Sahlan berkata...

Tq.. saya setuju apa yang sdr cakap...

Tanpa Nama berkata...

jgn percaya pd pemimpin umno-korup !

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong