INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Ahad, November 11, 2012

DARI MANA DUIT DURIAN RUNTUH ???




Duit itu adalah duit gadaian yg Felda dapat hasil listing FGV hanya sekali untuk sara Felda sampai bila2, duit yg Felda dpt hanya 30% aje dari keperluan tahunan yg Felda perlukan setiap tahun, apa akan jadi sekiranya Felda dsh tak ada duit, Felda dlm kerugian bila Listing yg di idam2 kan oleh org2 tertentu. Memang durian runtuh 1, 2 dan 3 menguntung kan kita para peneroka, kita bersyukur kpd Allah dan berterima kasih pada PM tapi itu cuma kesedapan dlm jangka pendek, masa depan Felda hanya tuhan yg tahu. Pemberian durian runtuh 1,2&3 sebenarnya memang hak peneroka, duit peneroka tapi sedikit kekecewaan terhadap pekerja2 Felda dari bawahan hingga ke pegawai2 yg bekerja dgn gigih untuk Felda, yg menupulasi saham dah amat kenyang termasuk kroni2 org luar dari Felda. Tanya lah staf2 Felda yg kerja dibahagian kewangan, mereka tahu balance duit Felda. ?????? Wallahualam


Risau jugak di Ampang kemarin, PM turun bersama rakyat, bunting di tiang2 lampu beribu banner pulak di setiap simpang jln 10km radius tujuan memanggil rakyat Ampang solat bersama PM dlm jelajah "Jom Asar bersama PM" dikumpul budak Pondok seluruh Selangor, malang nya tak ada respond yg menggalakkan maka tiadalah berita secara gempak diTV3 atau utusan, apa yg sya nak britahu ini adalah kawasan PR, BN sasar nak rampas Selangor, belanja berjuta2 beri sumbangan merata2 tapi sokongan masih tak berubah, bagi duit org ambik, sbb utamanya org2 marah, Umno masih kekalkan Bekas YB Ismail Kijo yg ditolak oleh org2 Umno juga sblm Pru 12 dulu, maka menanglah - Dun Pas Yb Kassim & Parlimen Pkr Yb Zuraidah.

Kesimpulan nya klu PM masih nak kekalkan ISA di Felda, lihatlah apa akan jadi dgn kerusi2 DUN & P
arlimen di Tanah2 Rancangan Felda nanti, jgn terlalu yakin, Isa bukan nabi atau rasul, dia dibenci ramai peneroka2 dan pekerja, yg dtg ramai datang tu bila setiap kali ada program adalah kerana "jemputan dan jamuan" klu tak pegi tak dpt pahala dan kerana fikirkan maruah pengurus atau RGM, bkn kerana ISA atau mungkin bkn kerana PM. ?????

Maka dgn itu buka2 lah minda dan hati wahai org2 yg berkuasa di Felda skng, peneroka, pekerja dan anak bini peneroka BUKAN bodoh, BUKAN buta, mereka tahu apa yg terjadi skng dan mereka tahu apa yg nak di buat bila datang nya hari mengundi nanti, habuan diberi tak semestinya menjaminkan kemenangan BN, PM kena sedar akan kelohan Warga Felda... ??????Wlupun ada crita "Nak gunakan khidmat Dato Dzul di saat2 akhir menjelang PRU 13 nanti, itu satu idea yg penuh risiko, do or die, klu betul cadangan itu knapa perlu tunggu sampai nak election " why not NOW" ?????? Wallahualam

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong