INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Isnin, Disember 03, 2012

75% pegawai felda memihak pada Pakatan rakyat (GEMPAR)

75% pegawai felda memihak pada Pakatan rakyat
192 pegawai kanan felda dalam proses turun pangkat,pindah,dipersarakan awal,tidak sambung kerja dan di buang kerja kerana dikatakan tidak memihak pada isa samad


Kisah ceo fgv menamatkan khidmat kira2 125 org staf ladang menarik perhatian.
Ramai tu...termasuk anak penroka. Alasan fgv ialah umur 55 tahun...wajib berhenti...ceo fgv jgn tanya..dah overdue 67 tahun tak ape!!!
Yg pelik fgv membawa masuk sekumpulan staf dari golden hope ( skrg sime darby ). Fgv kata staff golden hope bagus2, sbb itu diberi gaji lumayan. Better deal..mesti bayar lebih..USD8-10 tak de hal. Peliknya staf baru dioffer sampai 60 tahun! Memang lah pembelit si sabri...kenapa pilih2?? Kalau betul kenapa tak ambik calon ioi, klk, up dll?? Bagus sgt ke budak2 golden hope ni? Bab offer gaji lebih memang sabri terror.
Siapa bole soal gaji sabri rm4 juta???? Brape suzana, fairuz, marvani dapat??? Jugak yg lain2??? Sbb itu perangai dan pe'el sabri menyinggah pada faizol felda yg penti
ngkan gaji dan perk..apa nak kira..hasil dan untung blkg kira. Trt holdings telingkup apa nak kisah? Saham jatuh pun gaji masih hebat!! Kalau org tanya...sykt global gaji mesti lah taraf global. Yg jadi mangsa staf. Kesian tahun ni tak berbonus. Nak mewah sikit mcm dulu tak bole..terpaksa ikat perut jimat2.. Jelas lah secara diam2 sabri mengambil peluang membuang org2 lama dan membawa masuk team baru. Tanpa disedari felda tidak lagi dimiliki barisan kepimpinan dlm keluarga sendiri termasuk anak2 peneroka yg hebat2. Sabri hanya melepaskan tempolok sendiri dan mengenepikan janji manis yg ditabur di depan peneroka...!!!
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong