INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

MADU KELULUT CHINI 4

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Memuatkan ...

Khamis, Januari 17, 2013

GENERASI MUDA CHINI SUDAH BANGKIT..


 Atas adalah logo facebook SAYA SAYANG CHINI wall anak-anak muda Chini  dibawah naugan YB Dun Chini Datok Abu Bakar Harun,wall biasa sembang-sembang  ,riadah dan sesekali mengikuti program persatuan itu sendiri..
Selama ini tidak ada isu politik PR dalam wall ini dan saya antara orang yang sering mengikuti perkembanganya...

 Tapi kebelakangan ni banyak isu panas keluar  yang lambat di delete ..tidak sepertinya sebelumnya antaranya....
 Pertama gambar atas

Taman pmainan chini 5 yg usang..tiada lg kanak2 bmain..x mcm era 90an.meriah..dah lm sgt tbiar n rosak.

Ada 27 komen  salah satu komenya
.

Zaharul Akmal Diharap 1 hr nt,taman ni yg dulunya meriah dgn kanak2 dpt dihidupkan kembali.kalau dulu kita yg main,kini sudah masa anak2 or cucu dpt memeriahkan semula suasana..hrp2 pihak bwajib ada FB dan masuk group SSC..jd dptlah mereka2 ni tahu ape mslh kat chini ni.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" 


 Kedua  gambar atas


Apa pendapat anda???? — di Stadium Merdeka Kuala Lumpur
 
Dengan 37 komen antaranya,


Rakyat mintak kerajaan baru. cuba skali dulu. ini blum tahu dh ckp macam2. rasa dulu mcm mna dngan kerajaan baru nti. kalau x okey kita boleh ambik yg lama smula. kita rakyat kita ada hak.
apa jadi ngan nasib orng melayu pulau pinang..DAP leader kt sana..tu belum lagi pasal kalimah ALLAH nak letak dalam bible..kalau depa memerintah..banyak undang2 kena gubal..
x tolak pn nak laksana hukum hudud..DAP setuju ke?
yg kafir memg x stuju..tp yg islam ckp x tolak kenape tkot nk laksanakn?
Awk2 sbb hudud xde dlm undang2 la dap xsetuju..tp semua tu perlu kn kuasa majoriti..skrg kuasa mejoriti di pgg oleh bn..so kerjaan pusat je yg bole laksanakn or gubal undang2 tu..
Btl tu..psl bible tu kdn jew yg bole lulus kn..bkn parti politik..media jew suke mmpolitikkn.padahal semua tu da di jwb dgn jelas..aptb media yg x telus nie..
tumpang encelah .... nie pndapat jer lah kan ... bkan ker kerajaan negeri juga mempunyai kuasa ... knapa di klantan tidak dijalankan hukum hudud , supaya menjadi contoh kpada negeri lain ,,, satu lagi adakah HARAKAH DAILY telus?????
Ape2 jua undang2 yg diluluskan oleh kerajaan negeri akan terbatal jika berlawanan dgn perlembagaan negara...secara logiknye kelantan tidak boleh melaksanakan hudud selagi undang2 persekutuan tidak digubal.
bpe 0-0 game mase nie?
kalau pembankang..jadi ketua kerajaan depa nak laksana hukum hudud ke?
ebagai org islam sy setuju hudud di laksanakan..parti DAP dalam pakatan pembankang setuju ke?
Ahmad Zainal Untuk menggubal undang2 perlu 2/3 majoriti...kalau DAP x setuju x pe la..mungkin ahli parlimen lain...janji 2/3...UMNO setuju ke?
Fir KAmaruddin Mmg la anda setuju ..tp pemimpin anda ckp xsetuju cm mane..itu mslh nye..dy org islam tp tolak hukum Allah terang2..jika da jadi undang2 pastinye semua akan ikut..mmg harakah dialy paper politik bkenaan tp sekurg2nye dy bgtw mklumat brdasarkan fakta yg ad n jelas bkn mnfitnah.
Hafiz Apiq Apix Baca utusan aje. baca la harakah sama.
Gaya Peneroka untung org india dapat beras 5kg sorang..... balik boleh makan-makan...


"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""


Yang ke Tiga


Knapa lah jalan kat area bukit bertam tu teruk sgt...menyusahkan..YB x buat keja ka..

Dengan 90 komen dan antaranya
kteorg bkn geng ngmpu yb n bkn muka 50hinggit.tp status yati tu xkne ngn crenye remy.klu yati nie jd pemimpin nti taula die semak kepala mikir hal rakyat yg mcm2 krenah.die dah tau jln tu lubang x slh die nk wat aduan kat jkr tu.bkn aduan dlm muka buku.
dengar.dengar.dengar. org lain kantung penuh. poket kita koyak rabak.dengar.dengar.dengar.

mu dok gaduh mender nih. listen.listen.listen.listen
Listen!! Listen!! Listen!!!
Let me speak , let me speak , let me speak .. Jalan tu ke yang bagi izin lori bijih tu lalu ? Lori bijih punya sebab jalan tu rosak ? Tapi lori bijih sendiri elak elak lubang dekat jalan salong tuu ..
pasni pemilik keta kat chini kener tukor tayar. pakai tayar loriah pulop. langgor lubang kompom dok gegor.
bagi saya jalan ke salong masih baik lagi kalau dibandingkan dengan jalan ladang aku....so tak ada masaalah aku pun kalau kuar lalu jalan salong ... apa salahnya kalau jumpa lobang kita brekk.. rim tak kan bengkok kalau slow... kalau bengkok pun belilah baru... takkan habis kut RM5 ribu tu.....


Persoalanya
1/ Mengapa Admin SSC lambat delete 
2/ Mengapa generasi muda sudah berani bersuara dalam wall ini

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong