INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.WHATSAPP 0163520795

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Rabu, Oktober 23, 2013

2,400 Guru KAFA Pahang dapat pencen


KUANTAN: Lebih 2,400 guru Kelas Agama dan Fardu Ain (KAFA) di negeri ini bakal menikmati skim persaraan khas yang dijangka diperkenalkan Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP), awal Februari depan.

Timbalan Pengarahnya, Datuk Ghazali Abdul Aziz, berkata skim persaraan khas itu adalah hadiah tahun baru kepada guru KAFA yang bersungguh-sungguh membantu meningkatkan pendidikan agama di negeri ini.

“JAIP akan melantik Barakah Consultancy Services sebagai penyelaras bagi merangka plan skim terbaik bagi memastikan nasib guru terbela pada masa depan.

“Skim persaraan ini memastikan semua guru KAFA mendapat jaminan selepas mereka bersara,” katanya selepas sesi Kursus Pidato dan Perucapan Awam bagi Pegawai JAIP di Pusat Pengajian Berterusan dan Pembangunan Profesional (CENFED) Universiti Malaysia Pahang (UMP), di sini, semalam.

Ghazali berkata, skim persaraan khas itu mengutamakan tiga aspek penting iaitu simpanan, kebajikan dan perlindungan.

Sehubungan itu, beliau meminta semua penyelia dan guru KAFA memberi sokongan dalam pelaksanaan skim itu bagi membolehkan tenaga pengajar mendapat manfaat.

Sementara itu, Pegawai KAFA JAIP, Radziyuddin Sulaiman menyokong skim persaraan khas itu kerana ia melindungi kepentingan masa depan guru berkenaan.

“Skim itu yang akan mengambil kira khidmat perubatan, khairat kematian dan simpanan masa depan juga menggalakkan guru KAFA memberi perkhidmatan lebih cemerlang,” katanya.

Sunday, November 27, 2011
- BERITA HARIAN
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong