INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Jumaat, April 20, 2012

MESYUARAT KPF 19/4/12

Sekalong tahniah kepada Dato Dzul selaku Pengerusi KPF dan semua ahli lembaga pengarah KPF kerana urusan EGM hari ini berjalan dengan lancar dan penuh harmoni. Itu lah budaya warga felda yg diasuh, dididik dan diajar supaya bersopan. Setiap kali Dato Dzul mempengerusikan apa2 perjumpaan ramai dgn masyarakat peneroka, maka itulah budaya yg dibawa. Tidak ada jeritan riuh rendah dan suasana hingar bingar dalam dewan. Ada perwakilan mengalu-alukan perjumpaan yg penuh aman dan suasana bak satu keluarga. Syabas dan terima kasih juga kpd para perwakilan. Sebelum undian dijalankan, Dato Dzul dalam aluannya memberi isyarat bahawa penyenaraian harus disokong sebagaimana usul EGM. Cuma para perwakilan diminta memberi kuasa kepada ALP menguruskan beberapa isu yg belum selesai dgn fgvh. Sebab itu dari dulu lagi ALP KPF sentiasa menyokong penyenaraian ini TETAPI MEMBANTAH KAEDAH PELAKSANAAN. Menjadi tanggongjawab ALP memastikan penyenaraian fgvh memberi manafaat kpd semua ahlinya.

Nak ingat kan pada FGA & kaum2 sejenis dia dari Seranta bahawa keputusan semalam ada lah kerana ramai perwakilan amat terharu dgn kehadiran DG Dato Dzul & Tuan HJ Abidin. Buat pertama kalinya mereka melihat DG Dato & bekas DDG Hj Abidin selepas dianiayai oleh Isa, Sabri & Faizol. Kiraan 1,227 menyokong, 5 undi rosak dan 10 % menentang, adalah menunjukkan perwakilan menghormati pendirian DG dan DG pula menghormati pendirian PM. Perludiingatkan keputusan menyokong semalam adalah keputusan bersyarat atas penerangan yg bergitu jelas oleh anak2 peneroka yg bijak pandai tentang Saham. Justeru pihak yg menguruskan Saham KPF itu nanti kena patuh kpd tuntutan para peneroka yg membawa kpd keputusan setuju ini. Syabas para perwakilan, Syabas juga kpd anak2 peneroka yg bijak pandai.

Jadi ingin nak ingatkan pada Fazil George Ali dan kaum2 sejenis di Seranta dan MBFM di bawah pimpinan Anuar Manaf bahawa keputusan semalam bukan kerja keras mereka yg menghasut dan memfitnah sana sini dan jugak bukan kerana Isa Samad dan Faizol Ahmad yg rakus dan selalu mengugut setiap org yg tidak setuju dgn mereka. Jadi FGA hentikan lah kesombongan memdabik dada kononnya kemenang berpihak kpd Seranta.

Setidak2nya keputusan semalam dapat kita menghentikan pembaziran duit Felda yg terlampau oleh Isa, Sabri, Faisol, Seranta & MBFM, membuat road tour kononya nak menjelaskan "Listing" Syabas kpd wakil Johor yg berani dan dapat sorakan gemuruh bila menyebut jgn sampai "Menang Sorak Kampong Tergadai"
Bro Yee

Usul Lembaga..KPF

19. Berpandukan kpd pndangn2 Lembaga d atas..Prwakilan d minta mmprhalusi pndngn2 trsebut & jika d dapati sesuai, mnyokong usul2 berikut:

19.1 KPF mnjual shm2 miliknye dlm FHB & sepuloh (10) anak syrikat milik FHB kpd Felda dan

19.2 KPF menyertai cadangn Penyenaraian mlalui FAHC dgn Pmilikan kepentingan tidak kurang dari 37% saham dlm FGVH selepas penyenaraian dan

19.3 Memberi mandat kpd Lembaga utk merundingi, mmperhalusi,menerima dan/atau meminda struktur, terma & syarat pelaburan, menimbang serta mmbuat kputusan demi utk mnjaga kpentingan anggota2, trtakluk kpd kelulusan SKM dan/atau mana2 pihak brkuasa brkaitan serta kepatuhan kpd prinsip2 Syariah...

SYOR

20. Prwakilan dgn hormatnye d minta mnimbangkan usul2 spt pd prenggan 19 diatas, dan jika d dapati sesuai hndaklah meluluskannye secara undi rahsia..
Saba Imam

Keputusan undian penyertaan KPF dlm FGV utk penyenaraian di BURSA MALAYSIA :

Jumlah Pwakilan : 1227

Setuju : 1102 (89.8%)
x setuju : 120 (9.8%)
Rosak : 5 (0.4%)
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong