INI BLOG PENEROKA FELDA ADMIN HANYA MENYOKONG GERAKKAN ISLAM ALIRAN SUNNAH WAL JAMAAH SAHAJA

"Felda untuk Felda dan Generasinya"
Orang luar boleh masuk tapi di bawah kuasa Felda ..
Bukanya masuk untuk menguasai Felda.

“Dalam Isu FELDA
Berkaitan Ketidak Puasan Hati,
Komplen Dan Rungutan
Didalam Blog Ini
Ia Terlebih Dulu Telah Dibawa Berunding
Diperingkat Rancangan

SABUN MADU KELULUT.

10 ARTIKAL TERKINI

CARIAN BLOG INI

Jumaat, Disember 26, 2014

Semua Negara Muslim & Barat Menolak 6 Bekas Banduan Guantanamo

Kelihatan 6 bekas banduan Guantanomo berjalan dengan santai dan bebas di Uruguay.
 Farah Pahlawan
Banduan-banduan yang beragama Islam ini yang ditahan, dipenjara dan diseksa bertahun-tahun di Guantanamo di bebaskan atas kekurangan bukti. Malangnya, tiada sebuah pun negara Islam yang sanggup menerima mereka, apatah lagi negara Barat yang lain.
Di Uruguay, Presiden negaranya yang sangat sederhana yang bernama Jose Mujica, yang menerima bayaran gaji sebanyak $300 seminggu yang tinggal di rumah yang lama dan memandu kereta Beetle yang berusia 27 tahun dan bukan beragama Islam. Menerima 6 banduan yang tidak bersalah yang di bebaskan dari penjara Guantanamo minggu ini.
Abedlhadi Omar Faraj, kiri, and Adel bin Muhammad El Ouerghi from Tunisia, kanan, menibarkan bendera Uruguay dari balkoni tempat tinggal mereka.
 Banduan-banduan ini dihantar oleh Amerika dengan keadaan ditutup mata, digari tangan dan dipasang rantai kaki menaiki pesawat. Sebaik sahaja tiba di Uruguay, Presidennya (yang pernah diseksa dan ditahan selama 13 tahun oleh pemerintahan diktator sebelum ini) mahukan banduan-banduan ini keluar dari pesawat dalam keadaan yang bermaruah.
Presiden mengarahkan semua penutup mata, gari tangan dan rantai kaki ditanggalkan, dan apabila banduan-banduan ini berjalan keluar dari pesawat, mereka disambut dengan sorakan gembira dan dipeluk oleh rakyat-rakyat Uruguay. Mereka juga diberikan tempat tinggal, dan tawaran kerja dari orang awam untuk memulakan hidup baru mereka.
Ini bertepatan dengan ayat Quran “Inna Ma’al ‘Usri Yusra” (Sesungguhnya setelah kesulitan ada kemudahan) – Surah Al-Inshirah (94)

Semoga Allah memberi ganjaran dan rahmah beserta hidayah kepada negara Uruguay, juara hak asasi manusia dan terutamanya kepada Presidennya Mujica, Raja Najasyi di zaman baru.

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

kosong

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

kosong